Koken Met Culinaire Arganolie

Eetgewoonten Die Werkende Mensen Moeten Veranderen

Eetgewoonten Die Werkende Mensen Moeten Veranderen
Drink niet te veel koffie!

Veel mensen die werken krijgen vroeger of later een vaste dagelijkse routine. Goede eetgewoonten worden hierin vaak minder belangrijk. En daarom hebben zo veel jong-volwassenen gezondheidsproblemen zoals hoog cholesterol, hoge bloeddruk, hartproblemen, overgewicht en ga zo maar door. Doe eens een stapje terug en denk na over je levensstijl voordat je gezondheid voorgoed aangetast is. Verander nu en geniet van een beter en gezonder leven.

Hier volgen een aantal slechte gewoontes die je af moet leren als je je gezondheid wil redden:

  • Zonder ontbijt naar het werk gaan. Ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Als je zoals zoveel mensen het ontbijt overslaat, krijg je daar waarschijnlijk een slecht humeur van. Weinig energie, je niet op je gemak voelen, snel geïrriteerd – allemaal omdat je lichaam op zoek is naar de broodnodige voedingsstoffen na een lange nacht van slaap. Compenseren met een zware lunch is niet de oplossing. Je lichaam krijgt dan te veel suiker en calorieën binnen waardoor je je slaperig gaat voelen. De oplossing is een gezond ontbijt voordat je gaat werken. Een flinke salade met smakelijke en gezonde Arganolie, eieren, fruit, brood van hele granen, magere melk – allemaal dingen die je goed als ontbijt zou kunnen eten.
  • Te veel thee of koffie drinken. Een gewoonte van veel werkende mensen is te veel thee of koffie drinken. Daar droog je van uit en word je geïrriteerd en jachtig van. En niet alleen dat, de cafeïne in thee en koffie verstoort ook nog eens je slaappatroon. Het maakt dat je laat naar bed gaat en te weinig slaapt. Koffie en thee drinken bij de maaltijd kan ook een probleem zijn. Thee en koffie blokkeren namelijk de opname door het lichaam van ijzer, een belangrijke component van je voeding. Drink water in plaats van koffie of thee, en leef een beter en gezonder leven.
  • Onregelmatig eten. Dit gebeurt vaak op het werk. Soms heb je zoveel deadlines en zo veel werk dat je het eten maar even een paar uur uitstelt. Je luistert niet naar het geknor van je maag totdat het weer ophoudt en je de lunch totaal vergeten bent! Zorg dat je zoveel mogelijk op vaste tijdstippen eet. Dat verhindert gasvorming en maagzuur, maakt dat je niet te veel eet, en houdt de spijvertering op gang. Als je het druk hebt op het werk, hou dan een vaste tijd aan voor de lunch, en zorg dat je in 30-45 minuten klaar bent met eten in plaats van in een uur, zodat je wat tijd bespaart. Breng als het moet voorverpakte lunches van thuis mee.

Onderlinge rivaiteit en werkstress kunnen gemakkelijk slechte eetgewoonten veroorzaken. Let daarop en verander wat nodig is om jezelf gezond, gelukkig en productiever op het werk te houden.