Koken Met Culinaire Arganolie

Gezonde en Heerlijke Mosselpasta met Arganolie

Gezonde en Heerlijke Mosselpasta met Arganolie
Arganolie maakt die Mosselpasta gerecht helemaal af!

Mosselen zijn uitstekende bronnen van proteïne! Deze leden van de familie bivalvia mollusca bevatten weinig calorieën en vet. Ze bevatten echter wel een groot aantal vitamines en mineralen. Ze zijn makkelijk verteerbaar en niet duur. Beslist alle waar voor je geld.

Behalve de proteïne-rijke mosselen is Arganolie een ander gezond ingrediënt in dit recept. Arganolie is rijk aan anti-oxidanten en is een goede bron van essentiële vetzuren omega 3 en omega 6, en van vitamine E. Als voedingsmiddel stimuleert en balanceert het je spijsverteringssysteem. Ook helpt de olie tegen arthritis, stabiliseert het je bloedsuiker en versterkt het je immuunsysteem. Met al die gezondheidsvoordelen van Arganolie vraag je je af of je het aan je dieet kunt toevoegen. Nou en of! Arganolie brengt samen met andere anti-oxidanten zoals knoflook en paprika gegarandeerd het cholesterol omlaag en spoelt gifstoffen uit je lichaam weg. En tegelijkertijd geniet je van een goed vullende en smakelijke maaltijd!

Ben je klaar voor een voorproefje op de zomer? Pak dan je schort, zet de oven aan en sla de potten en pannen zo hard als je kunt tegen elkaar. We gaan met dit hartige en gezonde gerecht namelijk op een culinaire reis naar het paradijs van zeevruchten.

Dit fantastische recept is genoeg voor 4 zeeliefhebbende jongens en meisjes!

Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

 • 500 g mosselen, schoon en de baarden verwijderd
 • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 4 theelepels gehakte knoflook
 • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
 • 1/2 theelepel peper, vers of gedroogd als je van pittig houdt
 • een half ons gewassen en gedroogde basilicum blaadjes in reepjes
 • 3 eetlepels 100% Arganolie
 • 450 g engelhaar spaghetti, of een andere pasta naar keuze
 • Een vleugje zout

Aanwijzingen:

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, en voeg zout naar smaak toe. Afgieten maar het sap bewaren.
 2. Doe de mosselen in het sap van de pasta en breng aan de kook. Kook 3-5 minuten of totdat de mosselen opengaan. Afgieten, zet een half kopje van het sap opzij.
 3. Zet een koekenpan op laag vuur. Bak de knoflook in olijfolie, voeg de mosselen, pasta en het sap toe, en laat 5 minuten pruttelen. Voeg het mengsel voor mosselen aan de pasta toe. Strooi gehakte peterselie, basilicum, verse gemalen peper en parmezaanse strooikaas over het geheel.
 4. Sprenkel er Arganolie overheen. Meteen opdienen.

Opmerkingen:

Je kunt de mosselen ook apart koken, het vlees van de schelpen verwijderen en daarna aan de pasta toevoegen. Het is aan jou of je de mosselen met schelp en al wil serveren. Voor wat extra smaak kun je in plaats van het afgegoten sap van de pasta ook witte wijn gebruiken.