Koken Met Culinaire Arganolie

Beloon Je Man met Barbecue! Kijk hem Genieten!

Beloon Je Man met Barbecue! Kijk hem Genieten!
Maak de BBQ helemaal af door een saus te gebruiken op basis van Arganolie

Eten koken voor je man en weten wat zijn favoriete gerechten zijn doet zoveel meer dan alleen zijn mannelijke smaakpapillen prikkelen. Het laat ook zien hoe belangrijk hij is in jouw leven en hoe veel je van ‘m houdt. Door je bij het fornuis of oven uit te sloven neem je hem mee op een nostalgische reis naar zijn blije jeugdherinneringen aan de keuken en aan de geliefde vrouw die hem opvoedde.

Gerechten voor je man uitkiezen kan echter lastig zijn want zijn smaak is misschien totaal anders dan die van jou. Hij houdt misschien van hartige vleesgerechten zoals varkensborststuk of varkensribben, of van kruidige stoofpotten en gegrilde burgers. Misschien houdt hij niet zo van jouw salades en broodjes. Maar wat zijn favoriet ook is, een man is een man, en ze houden allemaal van één ding… BARBECUE!!!

Hier is een verleidelijk en makkelijk te maken barbecue varkensgerecht, gekruid met een afwisseling van zoete en kruidige specerijen, en afgemaakt met de nootachtige touch van Marokkaanse Arganolie. Een gerecht waar het water je van uit de mond loopt en waar je man zeker van zal houden.

Barbecue Varkensribben met Zoete Chilikruiden

Ingrediënten

 • 1 pakket varkensribben

Kruidenmengsel

 • 1 ons paprika
 • 2 ons basterdsuiker
 • 2 Eetlepels zout
 • 1 Eetlepel knoflookpoeder
 • 1 Eetlepel uienpoeder
 • 1 Eetlepel witte peper
 • 1 Eetlepel cayennepeper
 • 1 Eetlepel zwarte peper

De Saus

 • 400 ml barbecuesaus
 • 400 ml cola
 • 30 ml Arganolie

Procedure

 1. Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een schaal. Wrijf dit mengsel over de ribben, doe de ribben in een luchtdichte container en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast of een hele nacht. (Hoe langer je het laat marineren, hoe beter de smaak in het vlees trekt.)
 2. Verwarm de oven voor tot 100 graden Celsius. Snij het pakket ribben in tweeën en wikkel beide helften in zilverpapier. Zorg dat de sluiting aan de bovenkant zit zodat er geen sappen weglekken. Leg de ribpakketten op een ovenrek en leg het ovenrek op een bakplaat. 4 uur lang laten garen in de oven.
 3. Haal de ribben uit de oven en giet de sappen uit het rek en het zilverpapier voorzichtig in een schaal. Voeg daar de barbecuesaus, cola en Arganolie aan toe. Breng een ruime hoeveelheid van deze saus op de ribben aan.
 4. Meteen opdienen. De saus die over is kun je als dip gebruiken.

Aanvullende Opmerkingen

Door het gerecht een dag van tevoren klaar te maken kun je de hoeveelheid ongewenst vet verminderen zonder de rijke smaak van je barbecue daaraan op te offeren. Het beste is om het vlees af te koelen en ‘s nachts in de koelkast te bewaren. Hierdoor blijven smaak en sappen bewaard. Verwijder voordat je het vlees weer opwarmt al het gestolde vet. Het zoete en pikante kruidenmengsel doet het heel goed op varkensribben. Je kunt de zoetheid en de pittigheid aanpassen door de hoeveelheid suiker of cayennepeper te veranderen. Nog nooit van Arganolie gehoord? Deze olie wordt uitsluitend in Marokko gemaakt en is overal populair vanwege zijn gezonde eigenschappen. De lichtgeel gekleurde olie staat bekend om zijn ietwat zoetige en nootachtige smaak en is perfect om over gerechten te sprenkelen.

Schrijf een reactie