Koken Met Culinaire Arganolie

Een Snel en Eenvoudig Recept dat je Hart zal Verwarmen!

Een Snel en Eenvoudig Recept dat je Hart zal Verwarmen!
Vergeet de Arganolie niet voor het serveren.

Een zelfgemaakte maaltijd verwarmt het hart. Het kan je humeur opfleuren na een lange dag. Maar door een gebrek aan tijd hebben veel mensen niet de tijd om te koken. Maar nu niet meer! Dankzij snel en eenvoudig te bereiden maaltijden!
Hier is een gezond recept dat je in een handomdraai klaar kunt maken! Dit zalmgerecht zal je hart zeker verwarmen en het is ook goed voor je hart en je algehele gezondheid. Waarom dan?

Zalm is een zeer gezonde vissoort. Het is niet alleen een geweldige bron van proteïnen, het zit ook boordevol Omega 3 vetzuren die ontstekingen reduceren. Veel gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, artritis en zelfs sommige soorten kanker komen voort uit ontstekingen. Omega 3 vetzuren staan erom bekend het immuunsysteem te stimuleren en te helpen bij het voorkomen van bloedstolsels die beroerten veroorzaken. Dit is de reden waarom dokters aanraden vis te eten, vooral de soorten die vol essentiële vetzuren zitten. Besprenkeld met de antioxidant-rijke en onverzadigde essentiële vetzuren-verpakte Marokkaanse Arganolie, zul je kunnen genieten van een zeer gezonde maaltijd! Laten we aan de slag gaan!

Geglazuurde zalm besprenkeld met Marokkaanse Arganolie

Naar de winkel voor de ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen. Als je meer monden hebt om te voeden, kun je de nodige aanpassingen doen.

 • Zalm – 4 zalmfilets met een dikte van ca. 4 cm. Koop een middenstuk.
 • Extra virgin olijfolie -Je hebt ongeveer 3 eetlepels nodig en een beetje voor in de pan.
 • Honing -slechts twee eetlepels.
 • Dijon mosterd – Een eetlepel is genoeg.
 • Limoensap – 2 eetlepels is genoeg. Snij nog wat meer partjes limoen voor het opdienen.
 • Koosjer zout en peper – Naar smaak. Het is altijd beter om vers gemalen peper te gebruiken.
 • Marokkaanse Arganolie – Je hebt ongeveer 2 – 4 eetlepels nodig om te besprenkelen.

Zet je handen aan het werk

 • Start met het voorverwarmen van de pan. Je zult een beetje olie moeten toevoegen.
 • Pak een kleine kom en begin met het mengen van 2 eetlepels olijfolie, honing, mosterd en een eetlepel limoensap. Dit is je glazuur. Pak je borstel en borstel de zalm in met de glazuur. Vergeet niet om de zalm met zout en peper te kruiden.
 • Leg je zalm in de pan met het vel naar beneden. Bak voor ongeveer 5 – 7 minuten of totdat de zalm goudbruin is.
 • Besprenkel de zalm direct voor het opdienen met de gezonde olie uit Marokko.

Dit recept is absoluut erg makkelijk en snel te bereiden. Je zult zelfs wat tijd overhebben om er nog wat groenten aan toe te voegen. Waarom voeg je niet wat gekruide worteltjes toe aan je gerecht?

Gekruide worteltjes

Gooi een halve kilo dun gesneden worteltjes in een eetlepel olijfolie en kook deze (Je kunt de worteltjes laten koken als je bezig bent met het bereiden van het glazuur voor de zalm en als je de zalm hebt geglazuurd kun je de wortels samen met de zalm in dezelfde pan braden). Braad totdat de worteltjes knisperig zacht zijn. Meng in een kom 1 eetlepel olijfolie,1 eetlepel limoensap, ½ theelepel gemalen koriander, ¼ theelepel gemalen komijn, een snufje kaneel, 1/3 kopje gehakte munt en 1/4 kopje geschaafde amandelen. Doe de wortelen erbij en breng op smaak met zout en peper. Nu heb je worteltjes om de zalm mee op te dienen.

Schrijf een reactie