Koken Met Culinaire Arganolie

Eet Je Richting Goede Gezondheid Met Arganolie

Eet Je Richting Goede Gezondheid Met Arganolie
Arganolie zit o.a. vol met Vitamine E.

Arganolie is misschien wel een van de zeldzaamste oliën in de wereld is. Deze olie wordt voornamelijk in Marokko geproduceerd. Het is een robuuste olie die gewonnen wordt uit de noten van de Arganboom.

Noord Afrika had vroeger een groot aantal Arganbomen maar hun aantal is in de loop van de tijd behoorlijk afgenomen. Dit is de reden waarom deze olie uit Marokko zeldzaam genoemd wordt.

Het proces om deze olie te maken is moeilijk. In het begin werden de noten niet uit de bomen geplukt maar gewonnen uit de uitwerpselen van geiten die in de bomen klommen en de vruchten aten. De Argannoot is familie van de olijf maar Argan heeft een heel specifieke eigen smaak. Arganolie wordt gebruikt als smaakversterker in salades, soepen en andere gerechten uit het Middellandse Zee gebied.

Arganolie om te Voorkomen en te Genezen

Arganolie helpt bij het reguleren van het cholesterol in het lichaam. Hoog cholesterol is de nummer 1 oorzaak van hartproblemen. Behalve deze Marokkaanse olie is er op dit moment geen enkel ander product te koop dat dat kan.

Deze olie stopt ook de groei van kwaadaardige of kankercellen. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in de activering en regulering van het immuunsysteem. En tenslotte is het ook een krachtige ontstekingsremmer en bacterie bestrijder.

Deze Marokkaanse olie heeft nog verschillende andere voordelen voor de gezondheid. Men gelooft dat de olie hart- en vaatziekten kan voorkomen en genezen. Behalve dat het lekker smaakt draagt regelmatig gebruik van deze olie bij aan een levensstijl die gezond is voor het hart.

Arganolie en de Voordelen voor de Gezondheid

Deze veelgevraagde olie wordt wereldwijd erkend als een kostbare en goed werkende cosmetische olie. Onderzoek heeft aangetoond dat de verschillende gebruiksmogelijkheden van de olie goed zijn voor de gezondheid. Het verbetert de schoonheid van huid, haar en nagels, en is daarnaast ook goed voor de functie van verschillende organen in het lichaam.

Arganolie is een geweldige toevoeging aan een gezond en compleet dieet. Het heeft twee maal zo veel vitamine E als olijfolie. Het heeft een unieke en rijke samenstelling die het zo aantrekkelijk maakt voor mensen die op hun gezondheid willen letten. Vanwege zijn vele toepassingen is de olie nuttiger dan welke andere olie ook zoals kokosolie, olijfolie, visolie, zonnebloemolie enzovoorts.

Arganolie zit vol met vitamine E en met extra elementen zoals onverzadigde vetzuren en andere anti-oxidanten. Koks over de hele wereld doen daarom hun best dit gezonde ingrediënt in hun maaltijden op te nemen omdat de vraag naar gezonde maaltijden blijkbaar toeneemt.

Recepten met Arganolie

Als je een creatieve kok bent kun je Arganolie voor praktisch elk gerecht gebruiken. Het meest gebruikelijk is toevoegen aan soepen of sladressing. Ook wordt het wel toevoeging gebruikt om de smaak van verschillende elementen uit het gerecht beter naar voren te brengen. Het kan ook gebruikt worden als spread voor toast, pannenkoeken en allerlei soorten brood.

Als je van de Middellandse Zee keuken houdt, geef dan een doorsnee hummus eens wat extra pit door er wat van deze olie overheen te sprenkelen. Geniet van andere geweldige gerechten door recepten met deze olie op internet op te zoeken. Maak je maaltijden onweerstaanbaar met Arganolie als ingrediënt. Niet alleen verbetert het de smaak maar het heeft ook een groot aantal gezondheidsvoordelen.