Koken Met Culinaire Arganolie

Een Recept voor Heilbot Filet met een Nootachtige Kick!

Een Recept voor Heilbot Filet met een Nootachtige Kick!
Voeg Arganolie toe aan ieder recept voor een nootachtige smaak

Wie houdt er niet van een lekkere heilbot filet? Dit recept is vooral goed als je trek hebt in zachte witte vis met een pittige smaak. Je hele gezin rent onmiddellijk naar de eettafel. En we hebben dit recept voor heilbot filet nog lekkerder gemaakt. Ontdek hier het geheime toegevoegde ingrediënt!

Hier is wat je nodig hebt:

 • Koriander zaadjes – Een theelepel is genoeg.
 • Komijn zaadjes – Ook hiervan slechts 1 theelepel.
 • Vennel zaadjes – Een halve theelepel is genoeg.
 • Rode peper– Ongeveer 1/8 theelepel geeft je al die pittige smaak. Het beste is gemalen.
 • Olijfolie – Hiervan heb je ongeveer 2 ½ eetlepels nodig.
 • Heilbot filet – Hiervan heb je er voor dit recept 4 nodig, elk ongeveer een half pond en op z’n minst 2 ½ centimeter dik.
 • Zout en Peper – Het beste kun je vers gemalen peper gebruiken. Naar smaak toevoegen.
 • Culinaire Arganolie – Dit is het geheime ingrediënt. Slechts een of twee scheutjes voor het opdienen geeft de filets een spannende nootachtige smaak en een geweldige gezonde opkikker! Arganolie zit vol met Vitamine E en andere anti-oxidanten en onverzadigde vetzuren. Deze voedingsstoffen zijn goed voor het afweersysteem van je lichaam, het hart en je hersenen.

 

Aanwijzingen

 1. Begin met de koriander, komijn en vennel zaadjes in een kleine braadpan te verhitten op middelhoog vuur. Zodra de zaadjes hun heerlijke geur beginnen af te geven zijn ze klaar om fijngemalen te worden. Doe de zaadjes in een vijzel en maal ze fijn met de stamper. Doe er ook de rode peper bij.
 2. Zodra je klaar bent met het fijnmalen van de kruiden doe je ze terug in de pan en voeg je twee eetlepels olijfolie toe. Verhitten. Giet na afloop het mengsel door een theezeef (of een andere zeef) zodat er geen grote kruidendeeltjes in de olie blijven zitten.
 3. Verhit in een aparte braadpan de resterende halve eetlepel olijfolie. Kruid de vis met zout en peper en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Doe de gekruide vis in de pan. Bak de stukken vis 5 minuten door of totdat elke kant bruin is. Hier is een geheimpje. Hou de vis als die eenmaal klaar is nog drie minuten boven het vuur.
 4. Als de vis klaar is kan die opgediend worden! Doe de heilbot filets op aparte borden en besprenkel ze nu met de gekruide olie die je eerder klaargemaakt hebt. Voeg nu de andere componenten toe en je bent helemaal klaar.
 5. Vergeet je geheime ingrediënt niet! Sprenkel onmiddellijk voor het serveren een paar scheutjes culinaire Arganolie over de vis! Deze nootachtige smaakkick zal zeker op prijs gesteld worden en is ook nog eens goed voor de gezondheid!

Hier is een winnend recept dat je beslist eens zou moeten proberen! Vergeet niet je goede smaak aan iedereen bekend te maken! ‘Like’ en ‘Share’ deze post met iedereen die je kent!