Koken Met Culinaire Arganolie

Organiseer jij een Bite Night Feest met Halloween?

Organiseer jij een Bite Night Feest met Halloween?
Vampier met Halloween?

Het duurt niet lang meer voordat het Halloween is, en je zou nu moeten beginnen met de planning van je griezelfeest! Halloween feestjes zijn leuk. Je kunt kostuums dragen en sommige vrienden of geliefden zelfs aan het schrikken maken. Om het nog interessanter te maken, waarom serveer je geen eten en drinken dat bij het thema Halloween past?

Vampieren zijn ontwaakt en hebben ons leven weer overgenomen dankzij de film Twilight en tv-shows, zoals The Vampire Diaries en True Blood. Waarom organiseer je deze Halloween geen Bite Night feest? Hier zijn enkele ideeën over hoe je je Bite Night Halloween feest kunt organiseren!

Bite night menu

Laten we het eerst eens hebben over een welkomstdrankje voor je bloeddorstige gasten!

  • Laat je punch er lekker bloederig uitzien

    Een bloedrode kersenpunch is het perfecte drankje om te serveren voor je bite night feest. Serveer een kopje bloed om de wezens van de nacht te verwelkomen. Deze drank is vrij eenvoudig te maken. Alles wat je nodig hebt is een 1,5 liter kersen- of misschien cranberrysap, een liter ginger ale en een kwart kopje citroensap. Voeg een eetlepel grenadine toe voor een bloederig effect. Meng al deze ingrediënten in je punch kom en gooi er een paar kopjes kersen en stukjes sinaasappel in. Maak het drankje af met bourbon of whisky. Om het drankje op bloed te laten lijken, heb je dit bloederig mengsel nodig. Pak een kleine kom en roer er een kwart kopje lichte glucosestroop, een theelepel melasse en een halve theelepel voedingskleurstof of sap van kleurrijk eten door. Dip je vinger in het mengsel en laat je vinger langs de rand van je punch kom gaan. Dit zal een bloederig effect creëren dat langs de kom omlaag drupt. Dat is pas bloederig!Nu je de drankjes hebt, moeten we verder ingaan op wat je bite night gasten nodig zullen hebben om op te knabbelen!

  • Bite night voorgerecht

    Voor dit smakelijke hapje heb je eieren, zwarte olijven en rode voedingskleurstof of rood kleurrijk eten nodig. Kook de eieren, pel de schaal eraf en haal het eigeel of dooier eruit. Doe nu al je eigeel bij elkaar en maak het fijn met mayonaise. Je kunt mosterd aan het mengsel toevoegen en wat kruiden voor een extra smaak. Schep genoeg van het dooiermengsel terug in het gat en plaats een zwarte olijf in het midden. Je eieren beginnen nu op ogen te lijken. Om het “oog” compleet te maken, versier je het witte deel met voedselkleurstof. Je kunt ook gebruik maken van een roodkleurige voedselgel. Dit voorgerecht zal zeker in het oog springen en is iets waar je bit night gasten graag in zullen bijten!

  • Bite night hoofdgerechtideeën

    Voor het hoofdgerecht kun je ham serveren, maar laat het er bloederig uitzien door het te versieren met bloed, en met bloed bedoelen we ofwel voedselkleurstof of ketchup. Je kunt ook ander vlees serveren met eenzelfde soort bloeddecoratie.

Sta je al helemaal in de startblokken om dit bite night menu uit te proberen? Deel het met je vrienden!