Koken Met Culinaire Arganolie

Een Gezondere Gebakken Kip, Hier Het Recept!

Een Gezondere Gebakken Kip, Hier Het Recept!
Hou de kip gezond!

Wie houdt er niet van gebakken kip?! Bijna iedereen! Gebakken kip is een populair feel good gerecht voor bijna iedereen, jong of oud.

Veel mensen eten geen gebakken kip meer omdat gebakken kip niet echt gezond is. Laten we maar eerlijk zijn, gebakken kip is gewoon ongezond. Maar het is wel erg lekker en daarom eten mensen toch nog steeds gebakken kip.

Zou het niet mooi zijn als gebakken kip zowel lekker als gezond is? Veel mensen zeggen dan “De wens is de vader van de gedachte”. Maar het goede nieuws is dat er inderdaad een gezondere manier is om gebakken kip klaar te maken.

Hoewel de kip dan wel niet gebakken wordt maar de oven ingaat, blijft de sappige en lekkere smaak van de oude vertrouwde gebakken kip toch behouden! Het is geen echte gebakken kip maar het smaakt wel echt en het mooie is dat je je gezondheid er niet mee op het spel zet!

Je kunt net als veel anderen (inclusief ondergetekende) je twijfels hebben bij deze imitatie gebakken kip, maar je zult versteld staan als je deze gezondere versie van gebakken kip proeft!

Imitatie Gebakken Kip

Wat Je Nodig Hebt

 • Kip – Je kunt een hele kip nemen of drumsticks, vleugeltjes of welk deel van de kip dan ook. Vergeet niet het vel eraf te halen!
 • Bloem – ongeveer 2 eetlepels
 • Zout – ongeveer een halve theelepel
 • Zwarte Peper – ongeveer een kwart theelepel
 • Wit van Eieren – 3 stuks
 • Cornflake kruimels – ongeveer 360 ml
 • Gemalen Salie – ongeveer een halve theelepel
 • Bakspray

Aan de Slag Gaan

 • Stap 1. Verwarm om te beginnen de oven tot 175 graden Celsius. Spray de bakspray op wat bakpapier terwijl je wacht tot de oven op temperatuur is. Als je geen bakspray hebt kun je ook olijfolie gebruiken.
 • Stap 2. Meng in een ondiepe schaal bloem, zout en peper. In een iets grotere schaal doe je het eiwit. En in een nog grotere schaal meng je de cornflakes en de gemalen salie.
 • Stap 3. Onthou de afkorting BEK als het op het voorbereiden van de kip aankomt. Eerst dompel je de kip in het mengsel met Bloem, vervolgens in de grotere schaal met het Eiwit, en tenslotte in de grootste schaal met het mengsel van cornflake Kruimels en salie.Zorg dat alle stukken kip helemaal met het mengsel bedekt zijn. Leg de kip op het bakpapier en spray nog een klein beetje bakspray over de bovenkant. Rooster de kip plusminus 45 tot 50 minuten gaar in de oven of totdat de sappen van de kip helder zijn.

Als de kip eenmaal gaar is kun je er voor een extra nootachtige smaak nog wat Arganolie overheen sprenkelen! Als je van gembersaus bij gebakken kip houdt, strooi er dan eerst wat zout en gemberpoeder eroverheen en daar dan weer wat Arganolie op!

Schrijf een reactie