Koken Met Culinaire Arganolie

7 Manieren om Verstandig te Eten, Lees Het Hier!

7 Manieren om Verstandig te Eten, Lees Het Hier!
Groen is goed! Hou je vast aan deze regel.

Misschien droom je dan wel niet van een sexy lichaam zoals Sarah Jessica Parker maar je wil vast wel een gezond lichaam. Je weet dat er dingen zijn die goed voor je zijn en dingen die niet goed zijn? Hetzelfde geldt voor het eten wat je eet. Sommige gerechten geven je de voedingsstoffen die je nodig hebt en andere voeden helemaal niet. Sommige zijn aangekleed om er goed uit te zien terwijl ze in werkelijkheid juist heel slecht zijn. En als je probeert gezond te eten en dat zo te houden, is elke stap een uitdaging.

Gezond eten gaat niet alleen over voedingsfilosofieën of het tellen van elke calorie die je binnenkrijgt. Het gaat ook niet over het niet mogen eten van de dingen die je zo lekker vindt. Weet wat je moet eten, wanneer en hoe. Kijk eens naar deze 7 manieren om slimmer en gezonder te eten.

 • Eettip # 1. Alles met mate is de sleutel tot succes.

  Voor de meeste mensen is gezond eten een kwestie van alles of niets. Bedenk dat je lichaam uitgebalanceerde voedingsstoffen nodig heeft om gezond te blijven. Ondanks wat moderne diëten soms voorschrijven hoef je je favoriete eten niet te laten staan. Als je zin hebt in iets zoets, neem dan af en toe een kleine portie. Als je uit gaat eten, bestel dan een salade of alleen een voorgerecht in plaats van een groot hoofdgerecht. Of deel met z’n tweeën een maaltijd. Als je thuis eet, gebruik dan een kleiner bord en schep alleen kleine porties op.

 • Eettip # 2. Eet groenten en fruit.

  Groenten en fruit zijn de basis van elk gezond dieet. Je zou elke dag minstens 5 porties groenten en fruit moeten eten. Helderder en donkerder gekleurde groenten en fruit bevatten meer voedingsstoffen en verschillende kleuren hebben verschillende voordelen. Groene groenten zoals boerenkool, spinazie en broccoli bevatten een grote hoeveelheid calcium, magnesium en vitamines A, C, E en K. Bessen bestrijden kanker, citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C en appels bevatten vezels.

 • Eettip # 3. Gebruik minder suiker.

  Suiker geeft je lege calorieën en bevat geen vitamines of mineralen. Misschien weet je dit niet maar er is voedsel dat verborgen suiker bevat dat je niet merkt omdat het niet zoet smaakt. Voorbeelden hiervan zijn frisdrank, snoep, donuts en koek. Voedsel dat rijk is aan suiker is o.a. brood, pastasaus, ketchup en friet. Als je zin hebt in frisdrank, pak dan vers sinaasappelsap of bruiswater met een schijfje citroen. Zin in iets zoets? Eet een appel.

 • Eettip # 4. Eet meer gezonde koolhydraten

  Gezonde koolhydraten vinden we in hele granen, bonen, groenten en fruit. Deze koolhydraten zijn rijk aan vezels en bevorderen de spijsvertering waardoor je je eerder en langer verzadigd voelt. Vermijd de ongezonde koolhydraten zoals witte rijst en witte bloem omdat daar tijdens de bewerking de vezels uitgehaald zijn.

 • Eettip # 5. Beperk de inname van zout.

  Te veel zout in je eten verhoogt je risico op hoge bloeddruk en andere hartproblemen. Vermijd het eten van bewerkt voedsel en eet minder snacks. Verminder geleidelijk aan je inname van zout door kruiden te gebruiken om je eten op smaak te brengen.

 • Eettip # 6. Kies gezonde vetten en vermijd de slechte vetten

  Je lichaam heeft vet nodig maar alleen de gezonde vetten. Vermijd de slechte vetten, verzadigde vetten en transvet, want deze vetten veroorzaken gezondheidsproblemen. Kies de goede vetten zoals onverzadigde en essentiële vetten die goed zijn voor je hart. Een gezonde olie die je overal op de wereld kunt vinden is Arganolie. Dit is een natuurlijke olie uit Marokko die rijk is aan essentiële vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten. Dit zijn allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft.

 • Eettip # 7. Gezond eten is ook hoe en wanneer je eet.

  Wanneer en hoe je eet speelt ook een grote rol in het hele plaatje van gezond eten. Eet niet als je voor de TV of achter de computer zit, omdat je dan al gauw te veel eet. Eet zoveel mogelijk met andere mensen of met je gezin. De sociale en emotionele voordelen hiervan zijn eindeloos. Sla het ontbijt niet over zodat je spijsvertering na een nacht lang vasten snel weer op gang komt. Kauw langzaam en geef je spijsverteringssysteem de tijd om z’n werk te doen.

Gezond eten is niet alleen calorieën tellen en minder eten. Het is ook weten wat je wel en niet kunt eten. Volg deze tips, eet verstandig en blijf gezond.