Koken Met Culinaire Arganolie

De Culinaire Manieren van Arganolie

De Culinaire Manieren van Arganolie
Arganolie is goed bij Vis/Vlees/Gevogelte maar ook op Salades.

Arganolie staat bekend om zijn veelzijdige gebruik. En een ervan is in de keuken. Het culinaire gebruik van deze olie is al zo oud als de geschiedenis van het Marokkaanse volk. En vandaag leer je dus hoe je deze Marokkaanse olie kunt gebruiken om indrukwekkende maaltijden te koken.

Met zijn sterke nootachtige smaak en geur voegt deze olie enorm veel toe aan elk gerecht als je het tenminste op de juiste manier gebruikt. Vanwege zijn intense uitwerking op de smaakpapillen zou je deze Marokkaanse olie vooral als smaakversterker moeten gebruiken en niet als bakolie.

Arganolie op Vis

Als je deze olie op vis gebruikt heb je er waarschijnlijk een saus of een stoofpot van gemaakt. Maar je kunt met deze olie ook gegrilde vis op smaak brengen. Gebruik de olie met mate als je de perfecte smaakmix wil krijgen. Je wil niet te veel van deze olie op je vis.

Veel koks hebben de culinaire gebruiken van deze Marokkaanse olie op vis ontdekt. We kunnen inmiddels wel zeggen dat je deze olie op elk gerecht kunt gebruiken dat vis bevat. Denk je dat de Japanse Sashimi niet te verbeteren is? Jawel hoor. Je kunt namelijk Sashimi maken en deze olie toevoegen om het lekkerder te maken.

Arganolie op Gevogelte

Met gevogelte kun je het makkelijk houden en met wat kip een Marokkaanse kipsalade maken. Dit is een traditioneel Marokkaans gerecht met Amandelen en Groene Mango, op smaak gebracht met de zeldzame Marokkaanse olie. Dit gerecht zou je echt eens moeten uitproberen. Maar als je wil experimenteren kun je ook een bekend kipgerecht nemen en deze olie daaraan toevoegen.

En net als met vis moet je ook op gevogelte maar een klein beetje gebruiken. Je kunt een smaakvolle gevulde kip maken of een gewone gekruide kip in een Marokkaanse gekruide kip veranderen met de nootachtige smaak van deze olie door er een beetje overheen te sprenkelen.

Arganolie op Vlees

Net zoals vis en gevogelte kun je ook vlees met Arganolie koken en er een saus of een stoofpot van maken. Je kunt dus met elk varkensvlees en rundvlees gerecht experimenteren. Maar als je wil kun je ook de Marokkaanse manier kiezen en met deze gezonde olie lamsvlees klaarmaken. De Marokkaanse Lam Tangine is een goede keuze. Wat je ook doet, rundvlees en varkensvlees worden lekkerder door de Marokkaanse olie.

Dressing voor Salade

Deze wonderolie uit Marokko plus wat citroen maakt een geweldige sladressing. De argan-limoen combinatie is perfect voor bijna elk type salade, van de bekende Caesar salade tot de Marokkaanse citrussalade.

Zoals je ziet is het niet de bedoeling dat je Arganolie puur gebruikt. Gebruikelijke is om Arganolie te mengen met citroensap in een verhouding 2 tot 1, met 2 voor de Marokkaanse olie. Dit geeft wat tegenspel aan de sterke nootachtige smaak en geur van de olie die je meteen merkt als je de fles opendoet. Probeer dus eens Arganolie uit en geef een bijzondere draai aan de meest gewone recepten die je kookt.