Arganolie Algemeen

Zijn Jouw Gewoontes Goed of Slecht Voor Je Huid?

Zijn Jouw Gewoontes Goed of Slecht Voor Je Huid?
Drink je elke dag genoeg water?

Huidverzorgingsproducten vind je overal. Veel vrouwen besteden uren aan het kiezen van het juiste product en hebben dan toch nog een niet al te fraaie huid. Het probleem zit ‘m niet in de huidverzorgingsproducten die ze gebruiken. Het zit ‘m erin dat ze ongezonde gewoontes hebben en geen goede routine voor de verzorging van de huid.

Behalve de huidverzorgingsproducten die je in je nachtkastje hebt staan (waarschijnlijk heb je allerlei soorten crèmes, lotions, olie en zalfjes voor de huid) zijn er ook gewoontes waarmee je die gezonde en fraaie huid kunt krijgen waar de meeste vrouwen altijd van dromen. En natuurlijk zijn er ook gewoontes die schadelijk zijn voor de huid.

Als je zeker wil zijn dat je goed voor je huid zorgt, kijk dan eens naar de praktijken en gewoontes die hieronder worden opgenoemd. De gewoontes en praktijken zijn in 2 groepen onderverdeeld. Er is een groep die de huid gezond maakt en een groep met gewoontes die de huid beschadigen. Controleer eens of jouw gewoontes goed zijn voor je huid of deze juist beschadigen.

 1. Drink je elke dag 8 glazen water?

  Indien ja, dan ben je goed bezig. Deze gewoonte is namelijk erg goed voor de huid omdat die daardoor vochtig blijft. Ook groene thee is goed voor de huid vanwege zijn hoge concentratie Polyfenolen. Deze reinigen de huid en houden ‘m jong.
  Er zijn echter ook dranken die je juist niet moet drinken zoals alcohol en cafeïne-rijke dranken. Deze drogen de huid uit. En als je deze dranken niet helemaal kunt laten staan, drink ze dan met mate.

 2. Smeer je je elke dag met zonnebrandlotion in?

  Als je dat niet doet dan zal je huid al snel de schadelijke effecten van UV straling vertonen. Wist je dat rimpels vooral door UV straling worden veroorzaakt? Wist je ook dat langdurig zonder bescherming blootstaan aan UV straling tot huidkanker kan leiden?
  In de zon gaan zonder bescherming voor de huid is een van de ergste dingen die je je huid kunt aandoen.
  Smeer je altijd in met zonnebrandlotion van beschermingsfactor 15 of hoger voordat je de deur uitgaat. En doe dit minimaal 15 minuten van tevoren.

 3. Rook je?

  Dan weet je meteen waar toch die rimpels en fijne lijntjes vandaan komen. Sigaretten bevatten gifstoffen die collageen afbreken. Ook krijgen de bloedvaatjes in de huid minder zuurstof. En daardoor heeft je huid meer moeite beschadigde huidcellen te repareren of te vervangen.

 4. Breng je elke dag een vochtinbrengend product op je huid aan?

  Goed nieuws als je dat doet en nog beter nieuws als je daarvoor Arganolie gebruikt. Arganolie heeft hydraterende eigenschappen en is rijk aan componenten die de huid jong houden.

 5. Hoe ga je met stress om?

  Stress verlaagt de aanmaak van collageen en verandert het chemische evenwicht in je lichaam. Dit kan leiden tot puistjes en rimpels. Er is altijd stress in het leven. Zaak is om je stress te beheersen. Regelmatige lichaamsbeweging kan hierbij helpen.

Zijn jouw dagelijkse gewoontes nu goed of slecht voor je huid?