Arganolie Algemeen

De Actieve Ingrediënten In Arganolie

De Actieve Ingrediënten In Arganolie
Arganolie bevat o.a. Vitamine E dat zeer goed voor de huid is.

De samenstelling van arganolie is zeer uitgebreid en rijk. Arganolie bestaat uit verschillende onderdelen. Voor we naar de details kijken, is het van vitaal belang te weten dat de verschillende composities ervoor zorgen dat de olie een superieure kwaliteit heeft.

Populairste onderdelen

Het is dankzij deze samenstelling dat arganolie wordt beschouwd als een van de meest populaire olies ter wereld als we het hebben over de gezondheid. De meest erkende onderdelen van arganolie zijn de vetzuren.

Er zijn drie grote categorieën van vetzuren, waaronder verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en polyvetten.

Verzadigde vetten

De olie bevat twee vormen van verzadigde vetten, die palmitinezuur en stearinezuur heten. Oliezuur is het enkelvoudig onverzadigde vetzuur in arganolie. Tot slot, met betrekking tot vetzuren, heeft de olie twee soorten meervoudig onverzadigde vetzuren die linolzuur en alfa-linoleen heten.

Enkelvoudig onverzadigde vetzuren

Kortom, de belangrijkste samenstelling van de olie zijn de enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten bevatten omega-6 vetzuren. In het lichaam zijn dit soort vetten effectief in het bevorderen van een goede cholesterol, terwijl het het slechte cholesterol ontmoedigt.

Wat ze doen in het lichaam

Veel mensen die problemen hebben met hun cholesterolgehalte vinden het gebruik van arganolie erg nuttig en meer en meer gezondheidsdeskundigen bevelen de olie aan. Ook deze onverzadigde vetten zijn goed voor de versterking van het afweermechanisme van het lichaam.

De kracht van vitamine E

Arganolie en de samenstelling ervan wordt gebruikt om ontstekingen in verschillende cellen van het lichaam tegen te gaan. De olie is ook rijk aan vitamine E. Deze vitamine geeft de olie de kracht om als een anti-oxidant te fungeren.

Waarom arganolie en andere olies gebruiken?

De olie neutraliseert destructieve oxidatie ter bevordering van een goede gezondheid. Voor mensen die willen profiteren van de werking van de samenstelling van de olie, is het van vitaal belang om andere oliën in de keuken te gebruiken naast arganolie.

Voorbeeld van een goede olie te gebruiken in combinatie met argan

Om bijvoorbeeld een goede verhouding van alfa-linoleenzuur op te nemen, in een hoeveelheid die doeltreffend is voor het lichaam, moet u rekening houden met andere bronnen, zoals soja-olie. Dit komt omdat argan slechts 0,5% alfa-linoleenzuur bevat.

Kenmerken van arganolie

Arganolie is vooral bekend om haar donkere kleur in vergelijking met olijfolie. De olie is ook meer noten-achtig dan olijfolie. Er is veel variatie in de samenstelling van de olie, en het is belangrijk dat u ten volle kunt profiteren van alle voordelen met betrekking tot uw gezondheid.

Waarom moet u een arts raadplegen voor informatie over argan?

• Afgezien van de voordelen voor de gezondheid, zal u ontdekken dat het een smaak heeft die uw eetlust opwekt en zorgt voor een zeer smakelijke maaltijd. Voor mensen die gebruik maken van de olie om hun gezondheid terug op peil te brengen, is het van vitaal belang om te overleggen met iemand uit de gezondheidssector.

• Dit komt omdat moet u weten wat de aard van uw dieet is om de olie doeltreffend te kunnen laten werken, wat goed samengaat met de olie en in elke mate u de olie moet innemen. Een arts zal adviseren wat het meest geschikt is voor u en dit is misschien niet geschikt voor een andere persoon.

Conclusie

Traditionele Marokkanen gebruikt de olie zonder de volledige informatie met betrekking tot de samenstelling te kennen, al wisten ze dat deze olie goede resultaten met zich meebrengt. Aangezien u de samenstelling kent, is het tijd om ervan te profiteren en uw gezondheid op een eenvoudige en doeltreffende manier terug op peil te brengen.