Arganolie Algemeen

Goede Redenen Om Arganolie Te Gebruiken

Goede Redenen Om Arganolie Te Gebruiken
Een reden kan zijn om je slechte cholesterol te verlagen!

Waarom zou je argan olie gebruiken? Er zijn zoveel redenen waarom mensen argan olie blijven gebruiken. Veel mensen zijn echter nog niet echt vertrouwd met de olie. Dit is omdat argan alleen groeit in het Zuid-Westelijke deel van Marokko in Noord-Afrika.

Voeding

De argan boom produceert noten met een rijke en voedzame olie die voor de mens op vele manieren nuttig is. Het meest voorkomende gebruik van de boom is consumptie.

Voeding voor mensen

Deze olie is rijk aan voedingsstoffen en eeuwenlang hebben Berbers, de inheemse bevolking van Marokko de olie gebruikt om voedsel en andere producten te koken. Deze olie wordt niet alleen gebruikt door mensen maar ook door dieren.

Argan als dierenvoer

De geiten in het gebied hebben een bijzondere voorliefde voor de boom. Na de winning van de olie, consumeren de dieren het afval. De argan boom biedt dus niet alleen voeding voor de mens, maar ook voor dieren.

Genezende krachten

De andere reden waarom argan olie blijft gebruikt worden in Marokko en in vele andere landen, is omwille van de genezende krachten. De Marokkaanse, traditionele geneeskunde beschouwde de argan olie als een van de grote genezers van verschillende ziektes.

Eigenschappen van argan olie

Deskundigen hebben de verschillende eigenschappen van de olie in detail bestudeert en zijn tot de conclusie gekomen dat de olie een genezende werking heeft. Om meer specifiek te zijn, vind u hieronder een overzicht van enkele van de eigenschappen van dit populaire geneesmiddel.

Belangrijk component

De olie is voornamelijk samengesteld uit enkelvoudige, onverzadigde vetten, die vergelijkbaar zijn met wat pinda-olie bevat. De olie heeft omega-6 vetzuren die van vitaal belang zijn voor ons lichaam. Het is alom bekend dat de olie een vlotte regulering van de cholesterol in het bloed bevordert, dankzij de aanwezigheid van oliezuur.

Omgaan met slechte cholesterol

Deze olie kan simpelweg dagelijks worden gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed op niveau te houden. Hoog cholesterolgehalte is zeer gevaarlijk omdat het kan leiden tot hartklachten en tal van andere gezondheidsproblemen.

Argan voor weerstand

De olie bewees zeer effectief te zijn om de weerstand van het lichaam op te bouwen en is daarom nog steeds zeer populair over de hele wereld. Argan olie heeft vele andere eigenschappen die helpen bij de verbetering van onderdelen zoals het weerstandssysteem en de bloedstolling.

Tevredenheid van de plaatselijke bevolking

Vele lokale bewoners hebben ontdekt dat ze de weerstand tegen verschillende kwalen te danken hebben aan hun constante gebruik van de belangrijke olie. Dit is de reden waarom jij de argan olie zou moeten gebruiken in jouw dieet.

Cosmetische waarde

Ten slotte wordt argan olie reeds voor een lange periode gebruikt door de Marokkaanse vrouwen om hun hun goede huid te verbeteren en in stand te houden. De vetzuren, omega-6, vitamine E en andere eigenschappen die de olie bevat, helpen een vroegtijdige dood van de huid te voorkomen.

Als gevolg hebben vele gebruikers van de olie een glanzende en mooie, gezonde huid. De groeiende vraag naar effectieve cosmetische producten heeft geleid tot de populariteit van argan olie.

Conclusie

Er zijn zoveel voordelen om deze olie te gebruiken. Het goede eraan is dat het een natuurlijk product is dat geen bijwerkingen veroorzaakt, waardoor het een van de weinige oliën is die kan worden gebruikt voor vele doeleinden voor zowel mensen als dieren. Het is tijd om gebruik te maken van al deze goedheid.