Arganolie Algemeen

Hoe na de Feestdagen Weer In Conditie te Komen

Hoe na de Feestdagen Weer In Conditie te Komen
Maak na de feestdagen meer tijd vrij voor beweging!

Velen van ons laten zich tijdens de feestdagen goed verwennen. Overal wordt gefeest en met de heerlijke geur van kalkoen in de oven is het heel begrijpelijk dat je te veel eet en dat er wat kilootjes aankomen. Als de festiviteiten eenmaal over zijn krijgt men spijt.

Je raakt in paniek en begint te piekeren over manieren om weer fit te worden. Het is zo makkelijk om aan te komen maar het duurt een eeuwigheid om die ongewenste kilootjes weer kwijt te raken. Maar maak je geen zorgen, je bent niet de enige. De meerderheid van de bevolking heeft hetzelfde probleem. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen waarmee je weer op het pad richting fit zijn kunt komen.

Maak weer tijd voor lichaamsbeweging

Met alle opwinding rondom de feestdagen zijn de dagen daarna een soort stilte na de storm. De perfecte tijd om je oefeningen weer op te pakken. Je zou na het werk naar de sportschool kunnen gaan zodat je gemotiveerd wordt door andere mensen die ook proberen weer fit te worden. Of als je je in de sportschool opgesloten voelt kun je ook in het park gaan fietsen of joggen. Je krijgt dan frisse lucht en bovendien is het helemaal gratis.

Als je niet de luxe hebt om naar een van deze plaatsen te gaan, bijvoorbeeld omdat je kinderen je direct na school nodig hebben, kun je zelf eenvoudige oefeningen doen. Je hebt geen duur apparaat zoals een loopband nodig. Doe simpele uitstapoefeningen voor het onderlichaam, hurk- en zitoefeningen voor het middelste deel en rugoefeningen zoals de airplane.

Ga weer gezond eten

Misschien heb je tijdens de feestdagen gezondigd en niet gelet op hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Nu is de tijd aangebroken om weer gezond te gaan eten. Maar zie het niet als een straf want met alle ingrediënten die tegenwoordig beschikbaar zijn kan gezond ook lekker zijn.

Doe in plaats van de gebruikelijke dressing eens iets gezonders op je sla. Sprenkel eens wat Arganolie op die groene blaadjes. Behalve dat je calorieën mindert is deze olie ook rijk aan anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen rekenen af met de vrije radicalen die zich in je cellen hebben opgehoopt zodat die cellen weer kunnen herstellen.

Kies eens wat anders dan die voorbewerkte magnetron maaltijden en neem de tijd om eenvoudige gebraden vleesrecepten klaar te maken. Ook die kun je met Arganolie besprenkelen om een aparte smaak te verkrijgen. Hou in elk geval in de gaten dat elke maaltijd die je kookt iets gezonds bevat.

Drink meer water

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk water is. Na alle stress die je lichaam tijdens de feestdagen te verduren heeft gehad moet je drinken. Drink water in plaats van frisdrank of alcohol als je af wil vallen.

Alles met mate

De feestdagen staan vol van vrolijkheid en veel eten. Nu is het tijd om terug te gaan naar wat normaal is en dat betekent alles met mate. Je hoeft niet alles te laten staan, je hebt nog steeds recht op de goede dingen in het leven. Maar zorg ervoor dat je die ideale balans creëert die je gezondheid ten goede komt.