Arganolie Algemeen

Zeker Stellen Dat Je Immuunsysteem Werkt

Zeker Stellen Dat Je Immuunsysteem Werkt
Je immuunsysteem is zeer belangrijk tegen ziek worden!

Je immuunsysteem is essentieel voor een goede gezondheid. Vooral wanneer het griepseizoen weer begint moet je je lichaam en dat van je gezin in goede conditie houden om virussen af te weren. Hiervoor moet het lichaam een sterk en goed werkend immuunsysteem hebben, en je moet het immuunsysteem hier soms een beetje mee helpen. Dat geldt eigenlijk voor elke leeftijd, maar vooral voor kinderen en ouderen. Als je moe wordt van die eeuwige loopneus, dat irritante niezen, het eindeloze hoesten en die zere keel, dan is dit artikel voor jou. Leer hoe je met deze tips je immuunsysteem sterk kunt houden.

  • Pas op voor te veel suiker. Geloof het of niet, je immuunsysteem wordt niet alleen door je omgevings beïnvloed, maar ook door wat je eet. Teveel suiker bijvoorbeeld verzwakt de witte bloedlichaampjes. De kracht waarmee deze ziektekiemen kunnen doden kan dan zomaar 40% minder worden. Een groot verschil! Stel je eens voor wat er kan gebeuren als je te veel van het zoete spul eet. 8 eetlepels suiker bijvoorbeeld (of 2 blikjes frisdrank) is al genoeg om je immuunsysteem te verzwakken.
  • Pas ook op voor te veel alcohol. Als je denkt dat je lichaam die alcohol wel aankan zolang je niet dronken bent, heb je het mis. Net zoals te veel suiker, verzwakt ook te veel alcohol het immuunsysteem. Ook wanneer je niet dronken of aangeschoten bent, lijdt je immuunsysteem al onder de alcohol. Behalve dat het de witte bloedlichaampjes aantast, kan alcohol ook tot tekort aan bepaalde voedingsstoffen leiden. En dit leidt op zijn beurt weer tot verzwakking van het immuunsysteem. Eén biertje kan nog niet zo veel kwaad, maar bij 3 begint het al mis te gaan. Let dus op de hoeveelheid alcohol die je drinkt om je immuunsysteem niet te verzwakken.
  • Je gewicht speelt ook een rol. Overgewicht leidt tot een onderdrukt immuunsysteem. Als je te dik bent kunnen witte bloedlichaampjes zich niet meer zo goed vermenigvuldigen of antistoffen tegen infecties aanmaken. Het is dus belangrijk om op je gewicht te letten en af te vallen als dat nodig is. Kleine veranderingen in je dagelijkse patroon kunnen hierbij al helpen – met de fiets naar het werk gaan, eens een ommetje maken of de hond uitlaten. Alle kleine beetjes helpen. Gezond eten is ook een goede stap. Eet mager vlees, gebruik gezonde oliën zoals Arganolie, en neem genoeg groenten en fruit in je maaltijden op. Deze stappen helpen je af te vallen en je immuunsysteem te versterken.

Met deze tips krijg je een gezonder lichaam, en dat kun je zien en voelen. Raak in vorm, raak dat overgewicht kwijt, krijg geen bierbuik, hou je tanden gezond, kortom: wees gezond. Je immuunsysteem helpt je lichaam ziektekiemen, bacteriën, virussen en nog veel meer te bestrijden. En jij kunt je immuunsysteem helpen met deze simpele en effectieve stappen.