Arganolie Algemeen

Tekenen die Duiden Op Vitamine E Gebrek

Tekenen die Duiden Op Vitamine E Gebrek
Arganolie zit vol met Vitamine E!

Het hele lichaam heeft bepaalde vitamines en mineralen nodig voor de essentiële functies, voor de gezondheid en voor uithoudingsvermogen. Vitamine E is een van de belangrijkste vitamines die het lichaam nodig heeft. Vitamine E kan gevonden worden in noten, zaden en oliën zoals Arganolie, en is een belangrijke voedingsstof die je niet kan missen. Arganolie staat erom bekend het verouderingsproces tegen te gaan. Het houdt de huid jong doordat het rimpels tegengaat. Vitamine E is ook een goede urine afdrijvende stof. Daarnaast is bekend dat vitamine E kanker, staar en ziektes van hart en bloedvaten helpt te voorkomen. Omdat het zoveel goede effecten heeft op het lichaam is het dus van belang te herkennen wanneer je lichaam vitamine E tekort komt.

Baby’s

Gebrek aan vitamine E bij baby’s kan ernstige problemen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende problemen bij baby’s met vitamine E gebrek zijn:

 • Oogziektes zoals retinopathie, een abnormale ontwikkeling van de bloedvaten van het oog. Deze oogziekte komt voor bij te vroeg geboren baby’s. De ziekte is te genezen, maar kan in serieuze gevallen ook tot blindheid leiden.
 • Gebrek aan eetlust, te langzame groei en gewichtsverlies kunnen allemaal tekenen zijn van gebrek aan vitamine E.
 • Sommige groeiproblemen of een fysieke of mentale achterstand kunnen wijzen op gebrek aan vitamine E in het lichaam.

Kinderen

Ook op wat latere leeftijd hebben kinderen vitamine E nodig. Wanneer kinderen niet genoeg vitamine E binnenkrijgen kunnen zich gezondheidsproblemen voordoen zoals:

 • Abnormale groei of te langzame groei.
 • Spierproblemen zoals zwakke spieren, gebrek aan coördinatie tussen de spieren of afwezigheid van reflexen zoals de kniereflex.
 • Neurologische tekortkomingen als gevolg van chronische leverziektes.
 • Oogproblemen zoals ptosis (slap hangende oogleden) of zelfs verlamming van de spieren rondom het oog die moeten zorgen voor de bewegingen van het oog.
 • Spraakafwijkingen zoals moeite met articuleren.

Volwassenen

 • Gebrek aan vitamine E kan leiden tot diverse problemen met de vruchtbaarheid.
 • Huidproblemen zoals bruine vlekken en rimpels komen ook voor.
 • Een milde vorm van bloedarmoede kan het gevolg zijn van vitamine E gebrek.
 • Oogproblemen zoals staar.
 • Andere serieuze problemen zijn onder andere zenuwafwijkingen, spierproblemen en ook afwijkingen aan lever en beenmerg.

Vitamine E en het ouder worden

Een andere belangrijke functie van vitamine E in het lichaam is het vertragen van het ouder worden. Voldoende vitamine E maakt dat je er jong en fris uitziet, en is dus belangrijk voor mannen en vrouwen die op hun uiterlijk en hun huid letten. Een prima bron van vitamine E is Arganolie. 100% pure Arganolie bevat extreem hoge concentraties vitamine E. Een paar druppeltjes van deze olie inmasseren op huid, haar en nagels geeft het lichaam al voldoende vitamine E.

Omdat vitamine E zo belangrijk is voor het lichaam, zou iedereen goed moeten letten op hoeveel vitamine E hij of zij binnenkrijgt. Het gebruik van olie die rijk is aan vitamine E is noodzakelijk om het lichaam in balans te houden. Blijf er gezond en jong uitzien met Arganolie en vitamine E!