Arganolie Algemeen

Zeg “Nooit Meer!” tegen Rimpels, Lees Hier Hoe

Zeg “Nooit Meer!” tegen Rimpels, Lees Hier Hoe
Bescherm je huid om rimpels te voorkomen.

Wanneer jonge vrouwen, zeg maar in hun tienerjaren, het over huidverzorging hebben gaat het meestal over puistjes. Hoe raak ik puistjes kwijt, hoe zorg ik dat ik geen puistjes krijg en hoe kom ik van die littekens af die die puistjes achterlaten. Maar zodra ze 20 en ouder worden maken ze zich zorgen over verwijderen en voorkomen van rimpels en over hoe de huid eruit ziet.

Hoe kun je nu rimpels tegengaan en verwijderen? De meeste vrouwen zeggen dat je crèmes en lotions zou moeten gebruiken die beloven dat je die fijne lijntjes en rimpels kwijtraakt. Het probleem van rimpels zit echter dieper dan crèmes en lotions.

Als je rimpels voor wil blijven moet je er zeker van zijn dat je je huid echt beschermt tegen de elementen die rimpels kunnen veroorzaken. Natuurlijke elementen zoals zonnestralen en vrije radicalen kunnen rimpels veroorzaken. Er zijn ook ongezonde gewoontes die het ontstaan van rimpels veroorzaken of versnellen.

Hier zijn de drie stappen om rimpels voor te blijven.

  1. Bescherm je huid tegen de schadelijke UV straling van de zon door elke dag zonnebrandlotion aan te brengen. Veel mensen geloven dat zonnebrandlotion alleen nodig is als je naar het strand gaat. Maar dat is een grote vergissing en de consequenties kunnen erger zijn dan alleen rimpels, namelijk huidkanker.
    Telkens wanneer je de deur uitgaat, of je nu boodschappen gaat doen, buiten gaat sporten of alleen maar een eindje gaat wandelen, moet je je huid beschermen tegen de schadelijke UV straling van de zon. Dus niet alleen wanneer je naar het strand gaat en niet alleen wanneer de zon schijnt. Altijd als je naar buiten gaat moet je zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 of hoger opdoen. En zorg dat de lotion ongeveer 15 minuten kan intrekken voordat je naar buiten gaat.
  2. Je zou er ook een gewoonte van moeten maken elke dag je huid te hydrateren. Je huid verliest elke dag vocht. Arganolie is een van de beste vochtinbrengende producten die er te koop zijn. Het bevat ook componenten die de huid jong houden zoals Polyfenolen, Vitamine E, Ferulinezuur, Carotenoïden, essentiële onverzadigde vetzuren en Sterolen.
  3. Hou stress buiten de deur. Het leven kan behoorlijk stressvol worden en ook stress beschadigt de huid. Stress vernietigt collageen en leidt dus tot rimpels. Als je rimpels wil vermijden zul je dus goed met stress moeten kunnen omgaan.
    Er zijn veel manieren om met stress om te gaan. Als je te gestresst raakt op het werk, neem dan even pauze. Klets 5 minuten met een collega of denk even terug aan iets leuks wat je hebt meegemaakt. Of zing een liedje.

Het gezondste is om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Velen van ons verzinnen allerlei smoesjes om niet aan lichaamsbeweging te hoeven doen. Het meest gebruikte smoesje is “te druk”. Als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan ga dan een eindje wandelen. Je kunt bijvoorbeeld van huis naar je werk lopen en weer terug. Als het te ver is kun je misschien een paar straten van je werk vandaan parkeren en het laatste stukje lopen. Gebruik de trap in plaats van de lift. Of pak de fiets.