Arganolie Algemeen

Ga Minstens Een Maal Per Jaar Naar de Huidarts

Ga Minstens Een Maal Per Jaar Naar de Huidarts
Laat u jaarlijks nakijken!

Wanneer ben je voor het laatst bij de huidarts geweest? Zo lang geleden, hè? Als je goed voor je huid wil zorgen moet je tijd vrijmaken in je drukke agenda (hoe druk die ook is) en een afspraak met de huidarts maken.

Je neemt de tijd om naar de tandarts te gaan, dus waarom niet ook voor de huidarts? Soms neem je zelfs de tijd om verre vrienden te bezoeken, dus waarom zou je niet ook tijd nemen om naar de huidarts te gaan? Je hoeft je huidarts maar één keer te zien dus veel tijd hoeft dit bezoek niet te kosten.

Veel vrouwen (ja toegegeven het is meestal wij vrouwen) maken zich zorgen over hun huid. De droom van de meeste vrouwen is een gave, gladde, jonge en mooie huid. Velen geven dan ook een fortuin uit aan schoonheidsproducten en soms zelfs aan plastische chirurgie om een fraaie huid te krijgen. Maar er zijn er maar weinig die naar de huidarts gaan.

Huidartsen zijn expert als het gaat om het grootste orgaan van je lichaam. Dat is onze huid, voor het geval je je dat mocht afvragen. Tijdens de jaarlijkse check up kan de huidarts je adviseren over de behandeling en verzorging van je huid. En belangrijker nog, de huidarts kan ook abnormale moedervlekken en andere tekenen van huidkanker opsporen. Als huidkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt is de prognose meestal goed.

Voordat je naar welk huidverzorgingsadvies dan ook luistert, zelfs voordat je de 3 simpele tips voor de huidverzorging in dit artikel opvolgt, zou je een afspraak bij de huidarts moeten maken. Zorg dat je deze afspraak niet afzegt of mist. Het bezoek duurt niet lang en als je wat langer op je beurt moet wachten, neem mij dan mee om te lezen.

Waarschijnlijk heb ik nu wel duidelijk genoeg gemaakt hoe belangrijk een jaarlijks bezoek aan de huidarts is. Laten we verder gaan met de 3 stappen voor een juiste verzorging van de huid.

3 Stappen voor Een Fraaie Huid

Misschien geloof je dit niet. Misschien denk je wel “Meent ze dat nou” of “Ja hoor”. Maar er zijn echt maar 3 stappen nodig voor een mooie huid. 3 stappen die samen je huidverzorgingsprogramma vormen terwijl de rest gaat over hoe je je leven leeft.

  • Stap nummer 1 is om dagelijks je gezicht te wassen, één keer ’s avonds en één keer als je ’s morgens wakker wordt. Gebruik nooit zeep op je gezicht want dat droogt je huid uit. Je zou je huidtype moeten kennen zodat je weet welke reiniger je moet gebruiken. Als je een vettige huid hebt, kies dan een op gel gebaseerde reiniger. Met een droge huid moet je kiezen voor een vochtinbrengende reiniger. Zorg dat de reiniger mild is.
  • Stap 2 is om Arganolie te gebruiken als vochtinbrengend product. Arganolie houdt de huid vochtig en jong. Het beschermt de huid ook tegen schade door UV straling en vrije radicalen.
  • Stap nummer 3 is om je altijd met zonnebrandlotion (beschermingsfactor 15 of hoger) in te smeren als je het huis uit gaat.

Zo makkelijk is het nu om goed voor je huid te zorgen. Je zult binnen de kortste keren resultaat zien en voelen.