Arganolie Algemeen

Eet Je Op Weg Naar een Gezonde en Verbluffende Huid

Eet Je Op Weg Naar een Gezonde en Verbluffende Huid
Eet gezond voor een gezonde huid!

Veel vrouwen geloven dat een mooie huid het resultaat is van de schoonheidsproducten die ze gebruiken. Dat is maar voor een deel waar. Wat je eet is minstens zo belangrijk voor de gezondheid van je huid. Je levensstijl is van grote invloed op je huid.

Veel mensen eten vandaag de dag ongezond. Kaasburgers, friet, pizza, vette steaks en andere olie-achtige en vette maaltijden staan bij bijna iedereen dagelijks op het menu. Vanwege het gemak ervan zijn veel mensen gewend geraakt aan dit bijzonder ongezonde voedsel.

Dit voedsel is niet alleen slecht voor je huid maar ook voor je gezondheid. Als je een gave huid wil hebben moet je goed eten en je lichaam gezond houden. Hier volgen enkele voedingsstoffen die je huid nodig heeft en een lijst van voedingsmiddelen die erg goed zijn voor je huid en je algemene gezondheid.

Voeding voor Je Huid

 • Beta Caroteen

  Dit is een krachtige anti-oxidant die helpt bij de vernieuwing van cellen. Als je wil voorkomen dat je huid te snel oud wordt moet je Beta Caroteen in je dagelijkse maaltijden opnemen. Groenten zoals worteltjes en kalebas zitten vol met Beta Caroteen, net zoals abrikozen.

 • Vitamine E

  Een dagelijkse dosis Vitamine E maakt je immuunsysteem sterker. Hierdoor kan het infecties beter bestrijden en word je niet ziek. Vitamine E is ook goed voor de huid omdat het het proces van ouder worden tegengaat. Het voorkomt ook de vorming van littekens. Tenslotte helpt Vitamine E bij het herstel van beschadigd weefsel. Rauwe noten en zaden en oliën van planten zitten vol met Vitamine E.

 • Vitamine C

  Eet veel sinaasappels, kiwi’s en paprika, want deze zitten bomvol Vitamine C. Vitamine C bestrijdt verkoudheid. Maar belangrijker nog is dat het essentieel is voor groei en herstel van alle weefsels in het lichaam. Misschien heb je je moeder wel eens horen zeggen dat je je vitamine C moest opdrinken om botten en tanden sterk te houden. Ze had gelijk.Vitamine C zorgt ook voor de aanmaak van elastine en collageen, twee belangrijke proteïnes voor de huid. Deze maken de huid sterker en ook de bloedvaten en celmembranen.

 • Essentiële vetzuren

  Deze zijn erg belangrijk voor de gezondheid en onderhoud van het lichaam. Essentiële vetzuren helpen bij het repareren van cellen en weefsels in het lichaam. Koud geperste oliën zoals olijfolie of Arganolie zitten vol met essentiële vetzuren.

 • Selenium

  Dit is een anti-oxidant die de huidcellen beschermt tegen de schadelijke effecten van Ultra Violette straling van de zon. Selenium houdt je huid soepel en elastisch. Eet broccoli als je je huid soepel en gezond wil houden. Uien, knoflook en tonijn zitten eveneens vol met Selenium.

Nu je weet wat je aan je maaltijden zou moeten toevoegen, zou je ook moeten weten welk huidverzorgingsproduct je op je nachtkastje moet hebben staan. Arganolie zit vol met Vitamine E, essentiële vetzuren, Carotenoïden, Sterolen, Polyfenolen, Prostaglandinen en andere componenten. Het geeft de huid daardoor voeding en bescherming.