Arganolie Algemeen

Yoga Poses om Spanning en Stress te Verlichten

Yoga poses om spanning en stress te verlichten
Stop de Stress met Yoga!

Bij mensen met een kantoorbaan komt het heel vaak voor dat ze meer dan de gebruikelijke 40 uur per week werken. Ongeacht of je nu graag extra uren werkt of dat je geen andere keuze hebt, deze extra uren kunnen je niet alleen hoofdpijn bezorgen, maar ook dat strakke en pijnlijke gevoel in je ogen, nek, schouders, rug tot helemaal naar beneden naar de voeten.

Uren achtereen zitten betekent dat je ledematen niet voorzien worden van voldoende bloed, zuurstof en andere vloeistoffen. Dit gebrek is er de oorzaak van dat spieren aanspannen en gewrichten verstijven. De gebruikelijke oplossing is om je ibuprofen te pakken en één of twee tabletten in te nemen. Maar voordat je hieraan denkt, waarom probeer je niet wat yoga poses te doen om die spanning te verlichten!
Hier zijn een aantal veel voorkomende pijnen en de yoga poses om deze te verlichten!

 • Pijnlijke polsen en handen

  Wanneer je tijdens je werk veel moet typen, dan kun je pijnlijke polsen en handen verwachten. Dit is omdat de beweging van het typen repetitief is en uren achtereen typen zal ongetwijfeld leiden tot spanning. Als je typt zijn je handen ook in een heel gespannen positie, waardoor bloed niet zo goed kan circuleren en spieren stijf worden.

 • De yoga oplossing

  Ga zitten en zet je voeten plat op de vloer. Zorg ervoor dat je je voeten op heupbreedte spreidt. Zit rechtop en laat je schouders naar beneden hangen uit de buurt van je oren. Leg je handen op je schoot en verstrengel de vingers met elkaar. Adem diep in en strek je armen voor je uit en duw vervolgens je handpalmen uit elkaar. Adem uit terwijl je je armen boven je hoofd uitstrekt. Doe je best om je ellebogen recht te houden, maar doe het zoveel als je kunt zonder je schouders te pletten. Buig je ellebogen een beetje in het geval je schouders omhoog komen. Hou de pose 10 complete ademhalingen lang vast en op de 10e uitademen doe je je armen naar beneden. Herhaal de pose voor een tweede of derde keer.

 • Pijnlijke voeten en enkels

  Als je gek bent op schoenen met hoge hakken, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met pijn aan je voeten en enkels. Hoge hakken kunnen het gewicht van je lichaam naar de voorkant van je voet duwen. En als je van hoge hakken met een puntige neus houdt, dan worden je voeten in een hele kleine ruimte geduwd.

 • De yoga oplossing

  Als eerste doe je je hoge hakken uit. Ga op een stoel zitten en kruis je rechterenkel over je linkerdij. Verweef de vingers van je linkerhand met de rechtervoet, te beginnen van onder naar boven tussen de tenen. Net alsof je handen vasthoudt met je rechtervoet. Maak nu met je enkel een cirkelvormige beweging, 10 in elke richting. Buig je tenen vervolgens richting je scheenbeen en buig ze daarna naar beneden naar je hiel. Herhaal dit vijf keer voor elke richting. Nadat je dit hebt gedaan, geef je de onderkant van je voeten een massage met behulp van je duim. Besteed extra aandacht aan de kromming van je voet. Doe hetzelfde bij de andere voet.

Deel deze spanning verlichtende yoga poses met je vrienden en collega’s!