Arganolie Algemeen

Wat Zit Er In Arganolie? Leer er Hier Meer Over!

Wat Zit Er In Arganolie? Leer er Hier Meer Over!
Wat voor goeds zit er allemaal in Arganolie?

Wat maakt Arganolie zo anders dan de populaire cosmetische producten die vandaag de dag te koop zijn? Het antwoord zit ‘m in de componenten in de olie. Arganolie wordt wel geroemd als het vloeibare goud uit Marokko. Het wordt vaak wonderolie genoemd. Waarom? Het antwoord zit ‘m wederom in zijn componenten.

Wat Zit Er In Arganolie?

Hier zijn de componenten in Arganolie die het zo’n krachtig schoonheidsproduct maken!

Vitamine E

Vitamine E is een van de krachtigste anti-oxidanten. De Vitamine E in Arganolie neutraliseert vrije radicalen zodat die geen schade aan huid en haar kunnen aanrichten. Vrije radicalen komen van nature in ons milieu voor. Als we onze huid en haar jong en gezond willen houden moeten we ons beschermen tegen vrije radicalen. De Vitamine E in Arganolie geeft deze bescherming.

Vitamine E bestrijdt ook ontstekingen en is een goede moisturizer die onze huid en ons haar zacht houdt. Ook kan het de tekenen van ouder worden op de huid uitstellen. Vitamine E beschermt en voedt de cellen. Omdat het een anti-oxidant is bestrijdt het de effecten van vrije radicalen op de huid zoals rimpels, fijne lijntjes of leeftijdsvlekken. Omdat Vitamine E de cellen voedt bevordert het het herstel van de cellen. En dat betekent dat je bij regelmatig gebruik wakker wordt met een jongere huid!

Verschillende onderzoeken hebben de claim ondersteund dat Vitamine E littekenvorming en striemen tegengaat of minimaliseert. Ook je nagels worden sterker van Vitamine E!

Essentiële Vetzuren

Net zoals Vitamine E hebben essentiële vetzuren (EVZfen) goede eigenschappen voor je uiterlijk! EVZfen werken zowel hydraterend als anti-oxiderend. Dat betekent dat je huid en haar niet alleen zacht en glad worden maar ook beschermd worden tegen schade vanuit de omgeving.

EVZ’en spelen ook een belangrijke rol bij herstel en aanmaak van cellen. De vetzuren zorgen ervoor dat de cellen optimaal gevoed worden en dat giftige afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Net als Vitamine E bevorderen ook EVZ’en een herstel van de huid met als resultaat een jonger ogende huid.

Een van de redenen waarom deze olie zo effectief is tegen acne is dat het een hoge concentratie essentiële vetzuren bevat. Deze wonderolie bestaat voor 80% uit EVZfen. EVZfen brengen overproductie van talg terug wat een van de hoofdoorzaken van acne is. Talg is voeding voor een bacterie op onze huid die acne veroorzaakt. Meer talg betekent een betere voedingsbodem voor deze bacterie en dus meer acne.
EVZ’en voeden ook de haarwortels en poriën zodat iedere haar sterker wordt. En wat de nagels betreft, EVZfen helpen de nagelriemen te conditioneren en hydrateren!

Sterolen

Sterolen helpen bij de stofwisseling in de huid en helpen vocht in je huid en je haar vast te houden. Het heeft ook kankerbestrijdende eigenschappen!

Dit zijn nog maar drie componenten in Arganolie. In een volgend artikel bespreken we de andere voedingsstoffen in deze olie en de goede eigenschappen daarvan voor het uiterlijk!