Arganolie Algemeen

Niemand Is Immuun Tegen Huidkanker, Lees Wat je Kan Doen

Niemand Is Immuun Tegen Huidkanker, Lees Wat je Kan Doen
Huidkanker voorkomen? Je kan in ieder geval je huid versterken.

Je bent machtig en rijk. Je bent jong of je voelt je jong.
Je voelt je onoverwinnelijk en denkt dat niets je kan tegenhouden.
Mis!

De Amerikaanse politicus Brian Bilbray en zijn jongste dochter Briana kwamen hier op een wel heel pijnlijke manier achter. Beiden zijn zij dol op het buitenleven. Helaas hebben ze ook iets anders gemeenschappelijk. Bij vader en dochter is namelijk huidkanker geconstateerd.

Briana’s Verhaal

Briana zegt dat bruin van de zon de modekleur is als je in San Diego woont. Ze vertelde dat ze 25 jaar lang constant en bewust bezig is geweest om deze gebronsde kleur op haar huid te krijgen.

Haar gezin zag op een gegeven moment een moedervlek op haar huid en adviseerde haar naar een huidarts te gaan. Maar Briana vond het niet urgent en bleef deze afspraak maar uitstellen.

In 2011 werd bij Briana melanoom geconstateerd, het meest dodelijke type huidkanker. Intussen is het bij haar al twee keer teruggekomen. In april was haar toestand zo ernstig dat ze stralingsbehandeling moest ondergaan.

Briana heeft er inmiddels vrede mee en geeft toe dat ze de rest van haar leven met deze ziekte zal moeten leven, tenzij er een genezing wordt gevonden. Het pijnlijke daarbij is volgens haar dat ze wist hoe ze deze ziekte had kunnen voorkomen maar het niet deed.

“De pijn die mijn familie door mijn nalatigheid nu ondervindt is het ergste gevoel in de wereld, en alles wat ik had hoeven doen is zonnebrandlotion opdoen.” voegde Briana er nog aan toe.

Pa Bilbray’s Verhaal

Briana’s ontdekking van de kanker was inderdaad een triest moment voor de familie Bilbray. En alsof dat nog niet erg genoeg was werd twee weken later bij een ander familielid eveneens kanker geconstateerd – bij haar vader, kamerlid Bilbray. Bij hem werd plaveiselcelcarcinoom geconstateerd, een andere vorm van huidkanker. Het zat op zijn lip. Hij moest een operatie ondergaan om het gezwel te verwijderen. Daarna volgde nog een operatie om zijn beschadigde lippen weer te reconstrueren. Vader en dochter kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om huidkanker te voorkomen. Beiden hebben nu de taak op zich genomen om informatie over deze ziekte te verspreiden.

Word Wakker

Deskundigen hopen dat het verhaal van de familie Bilbray mensen die het niet zo nauw nemen met de bescherming tegen de zon wakker schudt. Te veel UV straling van de zon is de meest voorkomende oorzaak van huidkanker. Dit type kanker kan gemakkelijk voorkomen worden door regelmatig zonnebrandlotion aan te brengen. Aanvullende bescherming kan worden verkregen door natuurlijke huidverzorgingsproducten die rijk zijn aan anti-oxidanten. Een erg goed product voor de huid is Arganolie. Arganolie wordt wel de wonderolie uit Marokko genoemd en zit vol met vitamines, essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Deze stoffen beschermen de huid tegen omgevingsschade.

Schrijf een reactie