Arganolie Algemeen

In Verwachting? Lees Verder Voor Belangrijke Tips!

In Verwachting? Lees Verder Voor Belangrijke Tips!
Lees hier tips die je met je zwangere vriendinnen kunt delen.

Dus je hebt het goede nieuws! De test zegt dat het positief is! Je bent in verwachting! Zorgen voor je gezondheid en welzijn zal belangrijker zijn dan ooit nu je een kindje met je meedraagt. Verwacht veel advies van, nou ja, eigenlijk bijna iedereen. Niet alleen je arts zal je advies geven. Je ouders, grootouders, vrienden, collega’s en zelfs vreemden zullen hun mening geven over wat je wel en niet moet doen nu je zwanger bent.

Zwangere vrouwen moeten zich realiseren dat de gezondheid van de baby die ze meedragen van hen afhangt. Het is echt het beste om informatie te verzamelen over hoe je jouw lichaam en je baby gezond kunt houden.

Prenatale zorg is een must

Dus hoe kan je ervoor zorgen dat je ongeboren kind gezond blijft? Nou, de cruciale factor hier is prenatale zorg. Zwangere vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze regelmatig prenatale zorg krijgen. Het moment dat je denkt dat je zwanger zou kunnen zijn, is direct het beste moment om een ​​afspraak in te plannen met je arts. In plaats van de gedachte opzij te duwen of te wachten op andere symptomen die kunnen wijzen op een bevestiging van de zwangerschap, zou je direct een onderzoek moeten inplannen als je denkt dat er een kans is dat je zwanger zou kunnen zijn.

Bij het eerste bezoek aan je zorgverlener zal er waarschijnlijk een zwangerschapstest worden gedaan, vervolgens zal je arts een lichamelijk onderzoek doen en vragen stellen om erachter te komen hoe ver je al bent. Je zorgverlener zal gebruik maken van de informatie verzameld uit onderzoeken en antwoorden die je geeft om een verwachte bevallingsdatum vast te stellen. Later in de zwangerschap zal je arts voorstellen om een echo te doen om de bevallingsdatum te bevestigen.
Regelmatig je arts bezoeken is belangrijk, zelfs als je gezond bent.

Zelfs als je een goede gezondheid hebt en er geen complicaties of risicofactoren zijn, kan je arts vragen om je te zien:

  • iedere 4 weken totdat je in de 28e week bent van je zwangerschap
  • iedere 2 weken totdat je in de 36e week bent van je zwangerschap
  • eenmaal per week totdat je bevalt van je baby

Gedurende je hele zwangerschap zal je dokter je gewicht, bloeddruk, en ook de groei en ontwikkeling van de baby controleren. Bereid je erop voor dat tijdens je bezoekjes je arts aan je buik zal voelen, je buik zal opmeten en als je in het tweede trimester bent, zal de arts luisteren naar het hartje van de foetus. Prenatale testen zoals, bloed-, urine- en cervicale testen, en ten minste één echo zullen allemaal worden gedaan tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap kun je veranderingen in je huid en haar waarnemen en deze veranderingen zijn normaal. Om je huid en haar te verzorgen, kun je het beste natuurlijke producten gebruiken. Arganolie is een schoonheidsproduct zonder schadelijke ingrediënten die nadelig kunnen zijn voor jou of je baby.