Arganolie Algemeen

De Ware Schoonheid bij het Kopen van Arganolie

De Ware Schoonheid bij het Kopen van Arganolie
Geniet van de effecten van Arganolie.

De goede eigenschappen van Arganolie voor schoonheid en jeugd zijn voor veel consumenten al genoeg om dit product de hemel in te prijzen. Maar een fles Arganolie doet meer dan alleen maar rimpels verhinderen of wegwerken. De goede eigenschappen gaan verder dan een zachte huid, zijdezacht haar of sterke nagels. De olie, vaak het vloeibare goud uit Marokko genoemd, biedt ook hoop op een betere toekomst.

Arganolie komt uit het Zuidwesten van Marokko. De Berber vrouwen uit de agrarische gebieden van Marokko gebruiken deze olie al duizenden jaren in het dagelijks leven. De geschiedenis laat zien dat de Berber bevolking de olie al jaren voordat deze in het Westen populair werd gebruikte voor culinaire, medicinale en cosmetische toepassingen. Reden: de goede eigenschappen van de olie voor schoonheid en jeugd.

De Arganboom: Een Korte Geschiedenis

De Arganboom komt uitsluitend in het Zuidwesten van Marokko voor in een gebied dat we vandaag de dag Arganeraie noemen. Arganeraie staat op de lijst van door UNESCO beschermde gebieden omdat de Arganboom zeldzaam is en met uitsterven bedreigd wordt. Men denkt dat de Arganboom al 80 miljoen jaar bestaat en daarmee een van de langst bestaande boomsoorten op aarde is. De olie wordt gewonnen uit de zaden in de Argannoten. Dit proces van winning is hard werk en deze werkzaamheden worden al duizenden jaren lang door de Berber vrouwen uitgevoerd.

Hoe Arganolie Hoop Biedt

Armoede is de Berber vrouwen en hun familie niet vreemd. Hoewel de Berbers erom bekend staan altijd hard te werken leven ze toch al vele jaren in armoede. Er gaan maar weinig kinderen naar school, vooral in de agrarische gebieden in Marokko, omdat veel gezinnen daar het geld niet voor hebben. Het analfabetisme is hoog in dit deel van de wereld en helaas is een groot deel van de analfabeten vrouw. Naar schatting slechts 10% van de vrouwen in de agrarische gebieden in Marokko kan lezen of schrijven.

Doordat consumenten in het Westen en andere delen van de wereld de goede eigenschappen van Arganolie hebben ontdekt is er hoop op een beter leven voor de Berber vrouwen en hun gezinnen. Er zijn in het Zuidwesten van Marokko veel coöperaties van vrouwen opgericht om de olie te produceren. Deze coöperaties bieden werk voor de Berber vrouwen die de gewilde cosmetische olie produceren. Werken voor deze coöperaties betekent een goede bron van inkomsten voor deze vrouwen.

Traditioneel is het de Berbervrouwen niet toegestaan te werken. De gelegenheid die Arganolie biedt veranderde dat echter. Berber vrouwen zijn blij met het geld dat ze verdienen omdat ze daarmee hun kinderen naar school kunnen sturen en hun een kans op een betere toekomst kunnen geven.

Alle flessen Arganolie in Arganwinkel.nl zijn geproduceerd door coöperaties van vrouwen in het Zuidwesten van Marokko. Elke verkochte fles draagt bij aan het welzijn van Berber vrouwen en hun gezinnen.