Arganolie Algemeen

Waarom Mannen Arganolie Zouden Moeten Gaan Gebruiken

Waarom Mannen Arganolie Zouden Moeten Gaan Gebruiken
Arganolie is natuurlijk ook goed voor mannen, lees hier waarom!

Voor hun persoonlijke verzorging hebben mannen vaak de hulp van vrouwen nodig. Van vrouwen weten we dat ze expert zijn op het gebied van persoonlijke verzorging. Mannen besteden er nauwelijks aandacht aan. De laatste tijd zijn mannen echter steeds meer op hun uiterlijk gaan letten en op hoe ze er in het openbaar uitzien. Verzorging raakt zijn etiketje bij mannen kwijt en eindelijk zijn ze zo ver dat ze beseffen dat persoonlijke verzorging vooral hygiène is.

Maar het feit dat steeds meer mannen aandacht aan hun persoonlijke verzorging besteden maakt ze nog geen deskundigen. De waarheid is dat veel mannen niet weten welke producten ze voor welk lichaamsdeel moeten gebruiken. Een klassiek voorbeeld is dat veel mannen nog steeds zeep voor hun haar en hun gezicht gebruiken. En dat is beslist geen goed idee.

In de winkel zie je dat de meeste verzorgingsproducten in twee groepen zijn onderverdeeld: voor mannen en voor vrouwen. Is er nu ook een product te koop dat mannen en vrouwen allebei kunnen gebruiken? Jazeker!

Marokkaanse Arganolie

Er is over Marokkaanse Arganolie al heel wat gezegd en geschreven. Vrouwen hemelen deze olie enorm op. Het houdt de huid glad en jong doordat het fijne lijntjes en rimpels terugdringt. Het houdt acne onder controle, versterkt het haar en maakt het zijdezacht. Het is ook een erg goede moisturizer voor je nagels. Vanwege al die goede eigenschappen wordt Arganolie vaak “wonderolie” en het “vloeibare goud uit Marokko” genoemd. Maar niet alleen vrouwen zouden van deze goede eigenschappen moeten profiteren. De olie is ook voor mannen!

Mannen Zouden Ook Arganolie Moeten Gebruiken!

Mannen kunnen Marokkaanse Arganolie in hun verzorgingsprogramma opnemen en zouden dat ook moeten doen. Deze olie doet namelijk wonderen voor huid, haar en nagels.

  • De olie kan als after-shave gebruikt worden. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die voorkomen dat de huid na contact met een scheermesje geïrriteerd raakt.
  • De olie is een geweldige moisturizer. Het houdt de huid goed gehydrateerd waardoor die niet droog wordt. Daarnaast beschermen de anti-oxidanten in de olie de huid tegen omgevingsschade. Arganolie helpt rimpels en fijne lijntjes te voorkomen en te minimaliseren.
  • Je kunt de olie ook als conditioner voor je haar gebruiken. Zowel als normale conditioner onder de douche of als leave-in conditioner. Je kunt je haar met Arganolie ook diep conditioneren door de olie op de hoofdhuid te masseren, je hoofd met een warme handdoek te bedekken en deze ‘s nachts te laten zitten.
  • Als je haar te langzaam groeit of je denkt dat je kaal wordt kan regelmatig gebruik van Arganolie kaalheid verhinderen. De olie bevat verschillende voedingsstoffen die de haargroei bevorderen.