Arganolie Algemeen

Waarom Werkt Arganolie Zo Goed? Lees het Hier!

Waarom Werkt Arganolie Zo Goed? Lees het Hier!
Arganolie zit vol met Vitamine A & E.

Het is heel normaal dat je je afvraagt of Marokkaanse Arganolie echt zo goed werkt of dat het alleen maar goed gepromoot wordt. Consumenten zien veel reclame en verspillen veel geld aan waardeloze of niet werkende producten. In deze economische crisis doen we allemaal ons best om goed op de hoogte te zijn voordat we beslissen om iets te kopen.

De meeste klanten vandaag de dag vragen “hoe” en “waarom”. Ze zijn niet makkelijk meer over te halen om dingen te kopen alleen maar omdat een of andere beroemdheid ze aanprijst. We weten allemaal dat deze beroemdheden duizenden of soms zelfs miljoenen euro’s betaald krijgen om iets goeds over een product te zeggen. De waarheid is helaas dat veel van die producten die door beroemdheden worden aanbevolen niet goed werken.

Je hebt vast wel eens van Arganolie gehoord. Veel mensen hemelen deze olie enorm op en noemen het zelfs een wonderolie. De grote hype rondom deze olie maakt dat sommigen zich afvragen of het allemaal wel waar is.

Om de waarheid te weten over hoe goed deze olie nu eigenlijk werkt moet je wat verder graven en kijken wat er allemaal in zit. Als deze olie zo goed is voor huid, haar en nagels, wat zijn dan precies de componenten die deze wonderen doen? Het wordt zelfs gezegd dat de culinaire variant van Arganolie goed is voor hart, hersenen en algehele gezondheid. Maar je moet je blijven afvragen hoe en waarom. Wat maakt deze olie zo krachtig?

Arganolie en zijn Componenten

Het antwoord zit ‘m in de componenten of voedingsstoffen die in de olie zitten. Laten we 2 van de vele voedingsstoffen in de olie eens wat beter bekijken.

  • Vitamine E

    Arganolie zit vol met Vitamine E, een krachtige anti-oxidant. Vitamine E beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling en vrije radicalen. Hierdoor wordt veroudering van de huid tegengegaan en zelfs ook de ontwikkeling van huidkanker. Het is ook een krachtig vochtinbrengend product en dat is de reden dat veel zalfjes, lotions en crèmes voor mensen met psoriasis of eczeem rijk zijn aan Vitamine E. Ook is bekend dat Vitamine E de ontwikkeling van littekens (van wonden) en striemen tegengaat.Vitamine E is ook een effectieve component bij de behandeling van beschadigd haar. Het herstelt namelijk het natuurlijke haar en repareert schade door interne of externe factoren. Vitamine E maakt ook de nagels sterker. En omdat het vochtinbrengende eigenschappen heeft conditioneert het meteen ook de nagelriemen.

  • Essentiële Onverzadigde Vetzuren (EOV’s)

    Essentiële vetzuren voeden de huid en houden deze gezond. Deze component in Arganolie is verantwoordelijk voor het bestrijden van vroege tekenen van huidveroudering. Ook minimaliseert het fijne lijntjes en rimpels. Essentiële onverzadigde vetzuren zijn onmisbare voeding voor de poriën en wortels van het haar. EOV’s maken de proteïne verbindingsstructuren van het haar sterker met als resultaat sterker haar.

De hoge concentraties Vitamine E en essentiële vetzuren maken deze olie bijzonder goed voor hart, hersenen en algehele gezondheid. Door deze componenten werkt Arganolie cholesterol verlagend, verbetert het de bloedsomloop en beschermt het het hart tegen ernstige ziektes. Het essentiële vetzuur Omega 6 helpt bij de ontwikkeling van de hersenen. Bovendien versterken deze voedingsstoffen het immuunsysteem.