Arganolie Algemeen

Arganolie: Je Beste Wapen om Huidveroudering Uit te Stellen

je Beste Wapen om Huidveroudering Uit te Stellen
Hou je huid het zelfde als toen je "jonger" was.

Sta je er nog steeds versteld van hoe je als je ouder wordt vol met rimpels komt te zitten? Voor het geval je wil weten hoe dat komt, laten we dan even een spoedcursus over de huid doen. Hoe de huid eruit ziet danken we aan vezels die we elastine en collageen noemen. Deze vezels treffen we aan in de lederhuid oftewel de middelste laag van de huid. In onze jonge jaren kan onze huid dankzij deze vezels heel goed meerekken en vocht vasthouden. Maar naarmate de jaren gaan tellen verliezen we deze vezels waardoor de huid niet meer voldoende vocht kan vasthouden. Het mollige aanzien van de huid komt door vet in de binnenste laag van de huid, en ook dat raken we kwijt als we ouder worden. Het resultaat is dat de huid dunner wordt, uit gaat zakken en rimpels gaat vertonen.

Ouder worden hoort bij het leven en we kunnen niet voorkomen dat het ons leven be•nvloedt. Toch zoeken we in onze wanhopige pogingen om onze jeugd vast te houden naar manieren om de tekenen van huidveroudering te minimaliseren en uit te stellen. Er zijn al veel zogenaamde anti-verouderings geheimen onthuld. Helaas werken veel van deze geheimen gewoon niet.

Er zijn allerlei soorten anti-verouderings producten in de winkel verkrijgbaar. Ze zitten vaak in mooie flessen of leuke verpakkingen. Ze worden van harte aanbevolen, er worden pakkende reclamespots voor gemaakt en ze zijn in het algemeen duur. Jammer genoeg krijg je van deze zogenaamde anti-verouderingsproducten alleen maar meer rimpels op het moment dat je erachter komt dat ze niet goed of helemaal niet werken.

Bestaat er eigenlijk wel een goed werkend product dat rimpels en fijne lijntjes kan uitstellen en minimaliseren? Jazeker! Het heet Marokkaanse Arganolie! Het is OK om een beetje sceptisch te zijn als je dit leest. Maar hier is waarom deze olie zo goed werkt bij het jong houden van de huid.

Waarom Marokkaanse Arganolie Werkt

De simpele verklaring waarom Marokkaanse Arganolie zo goed is voor het uitstellen van de tekenen van huidveroudering zit ‘m in zijn componenten. De olie bevat een hoge concentratie Vitamine E wat een krachtige anti-oxidant is. Anti-oxidanten beschermen de lichaamscellen tegen beschadiging door omgevingsfactoren en vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken samen met ultraviolette straling een enorme veroudering van de huid. Hier zijn nog wat andere voedingsstoffen in deze kostbare olie die verjongende eigenschappen hebben.

 • Essenti‘le Onverzadigde Vetzuren (EVZ’en)

  Deze houden de huid gezond en verhinderen voortijdige veroudering. Fijne lijntjes en rimpels worden door EVZ’en ook geminimaliseerd en uitgesteld.

 • Ferulinezuur

  Dit vertraagt niet alleen veroudering van de huid, maar beschermt de huid ook tegen de schadelijke effecten van Ultra Violette straling.

 • Caroteno•den

  Caroteno•den hebben ook anti-verouderings eigenschappen en beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

 • Sterolen

  Sterolen houden vocht vast en dit is essentieel om de huid jong te houden.

Al deze componenten zorgen ervoor dat arganolie goed is voor een natuurlijke verzorging van je gezicht.