Argan Cosmetica

Zorg voor Je huid in Slechts 4 Stappen en met Arganolie

Zorg voor Je huid in Slechts 4 Stappen en met Arganolie
Reinig je gezicht 2 maal per dag met een Reiniger.

Voor vrouwen van begin 20 is de wereld nog jong en de toekomst vol kleur en avontuur. Ze kunnen hun wereld zelf helemaal inrichten. Maar alles wat ze in hun leven meemaken kan de huid aantasten. Zonder goede verzorging kan de huid gerimpeld, ruw en ongezond worden.

Het maakt niet uit hoe druk je het hebt. Of je nu aan het begin van je carrière staat, hard aan het werk bent om een diploma te halen of gewoon jezelf aan het ontdekken bent. Als je geen acne, littekens, vlekken, rimpels, fijne lijntjes of erger nog huidkanker wil krijgen, moet je goed voor je huid zorgen.

Een Goed Werkend Huidverzorgingsprogramma

 1. Reinig je gezicht twee maal per dag met een reiniger.

  Gebruik geen zeep, want zeep berooft de huid van zijn natuurlijke vocht waardoor de huid erg droog wordt. Je zou een reiniger moeten gebruiken die bij jouw huidtype past.
  Als je een droge huid hebt moet je een reiniger gebruiken die melkachtig of crèmig is. Als je een vettige huid hebt of een combinatie van vet en droog, is een reiniger die op gel gebaseerd is juist weer beter.
  Als je last hebt van acne, gebruik dan vooral geen ingrediënten die beweren acne te bestrijden (hoe vreemd dat ook mag klinken). Gebruik In plaats daarvan een reiniger die smetten behandelt. Let op de ingrediënten van de reiniger, en kies een reiniger die salicylzuur, zwavel en benzoylperoxide bevat. Als je ooit last krijgt van uitslag en een droge huid, kies dan een reiniger met een lagere concentratie benzoylperoxide.
  Voor vrouwen met uitslag is retinoïde crème aan te bevelen. Retinoïde crème moet op z’n minst twee tot drie keer per week gebruikt worden, en ’s nachts worden opgedaan. Deze crème helpt niet alleen uitslag te bestrijden, het kan ook schade aan de huid door de zon repareren. Daarnaast verhoogt deze crème ook de aanmaak van collageen door het lichaam.

 2. Gebruik toner op je huid.

  Misschien heb je verhalen over toner gehoord of gelezen waardoor je nu denkt dat toner niet belangrijk is. Wat je zou moeten weten is dit. Toner werkt goed bij het verwijderen van restjes van de reiniger die je gebruikte. Ook vuil, olie en make up kun je met toner verwijderen.

 3. De derde stap in je huidverzorgings routine is het gebruik van vochtinbrengende producten.

  Vergeet nooit je huid te hydrateren. Zelfs als je een vettige huid hebt moet je deze toch hydrateren.
  Als je een vettig huidtype hebt, zoek dan een vochtinbrengend product dat geen olie bevat en de poriën niet verstopt. Let op de term niet-comedogeen. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een vochtinbrenger die op olie gebaseerd is.
  Een van de beste vochtinbrengende producten is Arganolie. Deze olie houdt de huid vochtig, jong en helpt bij het herstel van huidcellen. Arganolie beschermt je gezicht ook tegen de gevaarlijke effecten van UV straling en vrije radicalen. De voordelen voor de huid van deze olie komen uit zijn ingrediënten zoals essentiële onverzadigde vetzuren, Sterolen, Vitamine E, Linolzuur, Ferulinezuur, Prostaglandinen, Polyfenolen en Carotenoïden.

 4. Vergeet niet om elke dag zonnebrandlotion aan te brengen.

  Gebruik een lotion met beschermingsfactor 15 of hoger, en breng de lotion tenminste 15 minuten voordat je het huis uit gaat aan. Vergeet ook niet twee maal per week de huid te exfoliëren.

Arganolie voor de verzorging van je lippen is ook een goede tip. Het resultaat is mooie gezonde en glanzende lippen.

Dit zijn zomaar enkele eenvoudige stappen voor de huidverzorging en het zou je geen enkele moeite hoeven kosten om deze routine elke dag even uit te voeren.