Arganolie Algemeen

Waarom is er Zoveel Te Doen over Arganolie?

Waarom is er Zoveel Te Doen over Arganolie?
Is de hype rondom Arganolie terecht? Ja!

De cosmetische industrie is helemaal lyrisch over Arganolie. Met zijn bijnaam “Marokkaanse wonderolie” staat het behoorlijk op een voetstuk. En terecht. Wat is dit nu precies voor olie en waarom zorgt het voor zoveel ophef?

Arganolie bevat 80% essentiële vetzuren die helpen bij het terugdringen van ontstekingen. Het bevat ook Squaleen dat de huid zacht houdt. Deze wonderolie uit Marokko bevat daarnaast ook Fytosterolen die als bescherming voor collageen dienen, en fenol bestanddelen die beschadiging van het lichaam door vrije radicalen verhinderen. Deze componenten maken de olie een godsgeschenk voor mensen die hun huid gezond en mooi willen houden. Ongewenste rimpels en lijntjes kunnen vermeden worden door regelmatig deze olie te gebruiken.

Top Voordelen van Arganolie

  • Met zijn hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren is Arganolie een geweldige moisturizer voor gezicht, handen en lichaam. Als je een gebarsten of droge huid hebt zal het gebruik van deze olie je huid verzachten.
  • De olie is ook goed voor vrouwen in verwachting. Veel zwangere vrouwen hebben tijdens en na de zwangerschap striemen. Door regelmatig de Marokkaanse wonderolie op je huid aan te brengen worden de striemen verhinderd. Striemen ontstaan ook wanneer iemand zwaarder wordt. Als je merkt dat je een beetje dikker wordt, of als je juist je best doet om wat aan te komen, breng dan deze olie op je dijen, maag en armen aan. Op die manier kun je striemen voorblijven.
  • Het helpt ook om littekens en overblijfselen van acne minder zichtbaar te maken.
  • Arganolie staat er ook om bekend de talgproductie in balans te houden. Overproductie van talg is de oorzaak van vet haar of een vettige huid, en vaak ook van acne. Het goede nieuws daarbij is dat deze olie niet je poriën blokkeert.
  • Omdat Arganolie van nature rijk is aan Vitamine E, kan het helpen de irritante symptomen van eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen te verlichten.
  • Als je zachte nagelriemen of nagels wil, breng dan gewoon ’s nachts wat Arganolie aan.
  • Vanwege zijn vochtinbrengende eigenschappen kan de olie ook als haarconditioner gebruikt worden. En als je problemen hebt met gespleten haarpuntjes kan deze olie dit haarprobleem oplossen.
  • Vuil en stof, vermengd met de natuurlijke olie die door je hoofdhuid wordt aangemaakt, kan jeuk aan je hoofdhuid veroorzaken. Met deze olie kun je die vervelende jeuk terugdringen. Breng de olie op je hoofdhuid aan en wikkel je haar 30 minuten (of de hele nacht) in een warme handdoek. Op die manier raak je die jeuk kwijt. Omdat de olie ook vochtinbrengende eigenschappen heeft breng je tegelijkertijd ook vocht in je droge hoofdhuid terug.
  • Baby’s hebben een gevoelig huidje dat gemakkelijk geïrriteerd kan raken. Vanwege hun gevoelige huid is het beter om deze natuurlijke olie te gebruiken dan de meeste baby-olie. Baby-olie bevat vaak chemicaliën die het babyhuidje kunnen irriteren.
  • Voeg met deze olie een speciale smaak toe aan salades, vis en vleesgerechten!