Arganolie Algemeen

Top 4 Tips om Je Te Helpen Ongezond Voedsel te Vermijden

Top 4 Tips om Je Te Helpen Ongezond Voedsel te Vermijden
Plan wat je eet & plan vooruit!

Merk je wel eens dat je ongezond voedsel eet omdat dat sneller, makkelijker en overal verkrijgbaar is? Een fout die veel gemaakt wordt door mensen die proberen af te vallen en gezond willen blijven maar dat erg moeilijk vinden. Zoals het spreekwoord luidt: je bent wat je eet. Wat je in je lichaam stopt wordt een deel van jezelf en aan de buitenkant kun je zien hoe jij en je lichaam ervoor staan.

 • Tip # 1. Plan je menu

  Plan van tevoren je menu voor een week. Schrijf de ingrediënten die je nodig hebt op en, als het even kan, ook hoeveel. Op die manier ben je niet halverwege de week door je boodschappen heen en ga je niet de pizza-koerier bellen.

 • Tip # 2. Winkel verstandig

  Let bij het boodschappen doen vooral op de zijkanten van de winkel en niet op het midden. Groenten en fruit, mager vlees, hele granen en eieren liggen meestal aan de zijkanten van de winkel. In de middelste gangen vind je het bewerkte en voorverpakte voedsel dat ongezonde ingrediënten bevat. Blijf bij je lijst zodat je geen spullen koopt die je niet nodig hebt zoals junkvoer en snacks. Deze bevatten namelijk veel vet en andere ongezonde ingrediënten.

 • Tip # 3. Blijf weg van ongezond voedsel.

  Lege calorieën hebben weinig of geen voedingswaarde. Dit type voedsel haalt zijn calorieën uit vet en suiker maar bevat geen vitamines of mineralen. Donuts en commerciële cornflakes vallen hier bijvoorbeeld onder.Voedsel met weinig of geen vezels helpt de spijsvertering niet. Hierdoor kan het lichaam de voedselresten uit de spijsvertering niet kwijt. Geraffineerd voedsel zoals witbrood en ander bewerkt voedsel verliezen tijdens de bewerking hun vezels.Transvet en verzadigde vetten beschadigen je lichaam in meer dan een opzicht. Als je dieet veel van deze ongezonde vetten bevat verhoog je het risico op ziektes als hartziektes, kanker, suikerziekte en overgewicht. Voedsel als chips, friet en gebak bevat veel transvet en verzadigde vetzuren.Sommige stoffen geven je lichaam geen voeding, maar halen in plaats daarvan voeding weg uit je lichaam en zodat je tekort komt. Cafeïne, suiker en fosfor in je koffie en frisdranken verminderen het calcium in je botten.

 • Tip # 4. Kies een gezonde olie zoals Arganolie

  Je lichaam heeft vetten nodig voor de energie en de celgroei. Vetten helpen ook de organen te beschermen en bij de productie van hormonen. Vetten houden je warm, vooral tijdens de lange wintermaanden. Maar niet alle vetten zijn goed voor je dus je zou moeten leren hoe je de gezonde vetten moet kiezen.Arganolie is een van de bronnen van “goede vetten”. Het is rijk aan essentiële vetzuren zoals omega-3 en -6, arm aan verzadigde vetzuren en rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze helpen je gewicht en cholesterol onder controle te houden en je kans op hart- en vaatziektes te verkleinen. Arganolie staat bekend als het “vloeibare goud” uit Marokko. Het is rijk aan vitamine E en anti-oxidanten die schadelijke vrije radicalen bestrijden.

Weten wat ongezond is en dit vermijden helpt je je droom van een goede gezondheid in vervulling te laten gaan. Volg deze 4 tips op en wees de baas over je gezondheid.