Arganolie Algemeen

Hoe Kun je Voorkomen dat je Deze Winter Verkouden Wordt

Hoe Kun je Voorkomen dat je Deze Winter Verkouden Wordt
Blijf de gehele winter fit!

Dit is het seizoen om vrolijk te zijn … maar helaas brengt de winter ook verkoudheden met zich mee. Statistieken tonen aan dat iemand gemiddeld twee of vier keer verkouden kan worden tijdens de winter. Maar is er een manier om te voorkomen dat je verkouden wordt? Jawel, dat is er!

Dit is absoluut geweldig nieuws! Maar hoe bestrijd je deze verkoudheden en blijf je dit koude seizoen vrolijk? Hier zijn een aantal regels die je in acht moet nemen.

Hoe kun je een verkoudheid vermijden

Voldoende nachtrust.

Veel mensen gaan tegenwoordig laat naar bed als gevolg van de levensstijl die we leven. Maar slapen is één van je beste verdedigingen tegen een verkoudheid en andere ziekten. Hoe kan slapen helpen om verkoudheden te bestrijden? Slapen resulteert in de afgifte van cortisol. Cortisol is een hormoon dat cellen prikkelt en daarmee het immuunsysteem stimuleert. Het hebben van een sterk immuunsysteem is van groot belang in je verdediging tegen het verkoudheidsvirus.

Ten minste 7 uur

Een goede nachtrust betekent minimaal 7 uur slaap. Studies hebben aangetoond dat mensen die minder dan 7 uur slapen driemaal meer kwetsbaar zijn om verkoudheden op te lopen. Als je lichaam eraan gewend is geraakt om laat te gaan slapen, kun je er problemen mee hebben om eerder dan gebruikelijk naar bed te gaan. Het drinken van een warm glas melk voor het slapen gaan, kan je helpen gemakkelijker in te dommelen. In plaats van naar tv te kijken net voordat je gaat slapen, zou je moeten proberen een boek te lezen of naar rustgevende muziek te luisteren. Je moet ook de lampen uit doen, omdat onze lichamen geprogrammeerd zijn om te slapen zonder licht.

Beweeg!

Om te voorkomen dat je deze winter verkouden wordt, moet je in beweging komen. Recente studies hebben ontdekt dat matige lichaamsbeweging de functies van je immuunsysteem kan stimuleren. Dus matige lichaamsbeweging (dat is ongeveer een half uur tot een uur en halve fysieke activiteit) kan helpen voorkomen dat je een verkoudheid oploopt. Let hierbij op het woord ‘matig’, omdat te veel en te lang intensief sporten je kwetsbaarder kan maken voor ziekten, zoals een onderzoek in Boone North Carolina heeft ontdekt.

Maar je bent zelfs na regelmatig sporten verkouden geworden…

Denk niet dat al je harde werk bij het sporten nutteloos is geweest, omdat je nog steeds verkouden bent geworden. Regelmatig en matig sporten kan helpen voorkomen dat je een verkoudheid oploopt, maar het is geen volledige garantie dat je niet verkouden wordt. Sporten verhoogt je immuunsysteem en een sterker immuunsysteem heeft absoluut meer kans om het verkoudheidsvirus te verslaan dan een zwak immuunsysteem. Daarnaast heeft al dat zweten nog veel voordelen als je verkouden wordt. De Universiteit van Illinois ontdekte in hun studie uit 2009 dat een persoon die regelmatig en matig sport een goede kans heeft om sneller te herstellen van een verkoudheid in vergelijking met degenen die dat niet doen.

Volg deze tips zodat je deze winter meer kans hebt om een verkoudheid te vermijden! Deel deze gezonde en nuttige tips via Facebook, Twitter of e-mail!

Schrijf een reactie