Arganolie Algemeen

Helemaal Alleen met Kerstmis? Lees Snel Verder

Helemaal Alleen met Kerstmis? Lees Snel Verder
Don't be lonely this christmas!

Het is het seizoen om vrolijk te zijn, dus alleen zijn met Kerstmis is geen excuus om bij de pakken neer te zitten en depressief te worden. Er zijn genoeg manieren om op je eentje toch van Kerstmis te genieten. Kop op dus, en denk eens na over de volgende ideeën om te genieten van gKerst op je Eentjeh.

 • Serveer jezelf een fantastisch ontbijt.

  Verwen jezelf eens goed op Kerstochtend. Neem de tijd om een ontbijt klaar te maken dat past bij de feestdagen. Je kunt bijvoorbeeld pannenkoeken bakken maar in plaats van steeds weer diezelfde pannenkoeken zou je ze kunnen bakken in de vorm van een kerstboom of de kerstman of welke kerstvorm dan ook. Dat is makkelijk te doen met cookie cutters die in allerlei vormen in de winkel te koop zijn. Of maak met een paar eieren, een stukje kaas en worst een heerlijke omelet. Om je kerstontbijt af te maken schenk je jezelf een glas koud sinaasappelsap of appelsap in of drink je er een kop hete koffie of thee bij. Dat geeft je volop energie voor de dag die komt! Denk eraan dat je van je ontbijt geniet! Eet het niet te snel op!

 • Help waar je kunt.

  Je kunt deze kerstdagen je tijd goed benutten door je als vrijwilliger aan te melden bij een tehuis voor mensen die het minder getroffen hebben. Je kunt als vrijwilliger eten opdienen of een kerstcadeau meebrengen om iemand anders blij te maken.

 • Ga naar een voorstelling.

  Nadat je je als vrijwilliger voor de hulpbehoevenden hebt ingezet is het tijd om jezelf te belonen. Ga naar een kerstvoorstelling of bezoek een kerststal. Er is meestal wel een kerk in de buurt die een voorstelling heeft. Maak contact met andere mensen die naar de voorstelling kijken. Misschien maak je wel nieuwe vrienden of vriendinnen.

 • Geniet van één, twee of nog meer films.

  Je hebt nog voldoende tijd over dus je zou een paar films kunnen gaan kopen of huren. Misschien heb je zin om je favoriete kerstfilms nog eens te zien. De klassiekers doen het altijd goed. Enkele van de meest bekende klassieke kerstfilms zijn “It’s a Wonderful Life” en “Miracle on 34th Street”. Maar de keuze is natuurlijk aan jou; kies gewoon films waar je van houdt zelfs als ze niet over Kerstmis gaan.

 • Bel je vriendinnen en familie.

  Geef je vingers wat te doen. Toets de nummers van je vrienden en familie in en wens ze fijne Kerstdagen.

 • Maak een ritje.

  Ga als het avond is geworden niet te vroeg naar bed, enkel omdat je alleen bent. Ook ’s avonds kun je nog van Kerstmis genieten. Spring in je auto en ga een stukje rondrijden. Geniet van de kerstverlichting die overal brandt. En als je geen auto hebt, pak dan de fiets of ga gewoon een stukje wandelen.

Heel fijne Kerstdagen!

Als je vriendinnen of familieleden hebt die deze Kerstdagen alleen zijn, “share” deze post dan met hen zodat ook zij ideeën hebben om van deze dagen te genieten.

Schrijf een reactie