Arganolie Algemeen

Cosmeceutische vs Traditionele Cosmetische Producten

Cosmeceutische vs Traditionele Cosmetische Producten
Vergelijk cosmetica!

Sinds een aantal jaren zijn cosmeceuticals een hot topic in de beauty industrie. Cosmeceuticals is een combinatie van cosmetica en farmaceutica. Producten van cosmeceuticals zijn vaak vochtinbrengers, anti-aging serums en crèmes. Maar waarin verschillen ze van de traditionele cosmetische producten?

Het verschil tussen cosmeceuticals en traditionele cosmetische producten

Het is waar dat cosmeceutische producten een soort cosmetische producten zijn. Maar het verschil is dat er biologisch werkzame bestanddelen aanwezig zijn in cosmeceutische producten. Deze ingrediënten worden ontwikkeld om de uitstraling van de huid te verbeteren en, wat nog belangrijker is, een positief effect te verschaffen op cellulair niveau. Deze bioactieve ingrediënten in cosmeceutische producten maken ze effectiever en beter voor de huid dan de meeste traditionele huidverzorgingsproducten die we normaal gesproken opsmeren.

Iemand is alleen maar in staat om de huid goed te verzorgen en behandelen met een diepere kennis van de huid. Waarschijnlijk ben je zeer bekend met de 3 lagen van de huid. De buitenste laag of de epidermis wordt beschouwd als de belangrijkste huidlaag, en hier worden droogheid en vlekken zichtbaar. De middelste laag, de dermis, geeft de huid zijn dikte. De dermis bevat collageen en elastinevezels die verantwoordelijk zijn voor de stevige en elastische eigenschappen van de huid. De derde laag is de hypodermis of vetlaag. Met het ouder worden, krimpen de vetophopingen wat leidt tot rimpels, slappe huid en een ongelijkmatige teint. Cosmeceutische producten zijn ontwikkeld om deze drie lagen aan te pakken, en dat is ook de reden waarom ze betere resultaten hebben dan de meeste traditionele cosmetische producten.

Cosmeceuticals voor specifieke huidproblemen

Er zijn veel huidaandoeningen die velen van ons willen verhelpen. Spataderen, donkere kringen onder de ogen, striae en zichtbaar gebroken haarvaten, fijne lijntjes, rimpels, verslapping en UV-gehavende huid zijn slechts een paar van onze zorgen. Het goede nieuws is dat een aantal fabrikanten van cosmeceuticals al producten hebben gemaakt die specifiek gericht zijn op bepaalde huidaandoeningen. Iets anders dat goed is aan deze cosmeceutische producten is dat ze geschikt zijn voor elk huidtype.

Gezonde en stralende huid: Een drie stappen proces

Wist je dat je voor een gezonde en stralende huid alleen maar 3 stappen hoeft te volgen? In plaats van de onvolkomenheden van de huid te verbergen onder een dikke laag make-up, volg je de regel van priming, verzorgen en versnellen. Wat betekent dit?

  • Priming

    Dit bestaat uit het reinigen en scrubben. Deze stap moet consequent worden toegepast.

  • Verzorgen en versnellen

    De volgende stap is om proactief te zijn in het behandelen van het primaire huidprobleem dat je hebt en goede resultaten versnellen door ervoor te zorgen dat de producten die je gebruikt speciaal zijn ontworpen om het probleemgebied effectief te behandelen.

Dagelijkse huidverzorging

Consequent je huid dagelijks verzorgen is je beste verdediging tegen vroegtijdige huidveroudering en één van de beste methoden om die gezonde en stralende huid te krijgen waar je zo naar verlangt. Iedere dag deze drie stappen toepassen, kan huidproblemen helpen voorkomen, zoals het hebben van een droge of te vette huid en natuurlijk het voorkomen van vroegtijdige fijne lijntjes en rimpels.

Deel dit bericht met iedereen die je kent!