Arganolie Algemeen

Stijlvol Ouder Worden: Een 5-Stappenplan voor de Huidverzorging

Stijlvol Ouder Een 5-Stappenplan voor de Huidverzorging
Je kan er jonger uitzien dan je bent!

Iedere vrouw droomt ervan om stijlvol ouder te worden. Je bent er trots op als mensen zeggen dat je er jonger uitziet dan je bent. En hoewel ouder worden een natuurlijk proces is dat je niet kunt stoppen, kun je het wel uitstellen en onder controle houden. Stijlvol ouder worden is iets wat niet alleen Hollywood sterren kunnen maar gewone vrouwen zoals wij ook.

Het volgende 5-stappenplan kan je helpen bij het stijlvol ouder laten worden van je huid.

Stap 1: Bescherm Je Tegen De Zon
Binnen blijven is absoluut niet gezond. De zon zorgt dat huidcellen vitamine D kunnen aanmaken. Maar te lang in de zon is ook weer niet gezond, vooral niet voor je huid. De zon is de belangrijkste oorzaak van veel huidproblemen zoals fijne lijntjes, rimpels, pigmentatie en droge huid. Bescherm je huid tegen de zon met een zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 of hoger. Smeer de lotion tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat in en herhaal elke twee uur. Blijf binnen tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags als de zon op zijn heetst is.

Stap 2: Leef een Gezonde Levensstijl
Stop met roken en matig de alcohol. Deze gewoontes drogen namelijk de huid uit en veroorzaken de vorming van vrije radicalen. Dit zijn de stoffen die veroudering van de huid veroorzaken. Gebrek aan slaap maakt dat je huid er oud en moe uitziet. Het woord schoonheidsslaapje bestaat niet voor niets. Elke dag 8 uur slapen helpt je huid mooi te houden.

Stap 3: Doe Meer Aan Huidverzorging
Als je eenmaal 30 bent kun je een rij aan huidproblemen verwachten. Een goed huidverzorgingsprogramma helpt je deze problemen aan te pakken en een gezonde en jonge huid te houden.

  • Reinig met een milde reiniger en handwarm water.
  • Exfolieer tenminste een maal per week met een mild product.
  • Breng een ruime hoeveelheid vochtinbrengend product aan na bad of wasbeurt.
  • Hou je huid gehydrateerd met producten die vitamine E en essentiële vetzuren bevatten.

Stap 4: Eet Voor Je Huid
Je bent wat je eet. Help je huid door voedsel te eten dat goed is voor je huid. Voedsel zoals tonijn, zalm en makreel is rijk aan proteïne en essentiële vetzuren die de huid vochtig houden. Groenten en fruit zijn rijk aan vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor celgroei en reparatie. Daarnaast zijn ze ook rijk aan anti-oxidanten die vrije radicalen bestrijden en je jong houden.

Stap 5: Dagelijkse Verzorging met Arganolie
Droge huid is kwetsbaar en gevoeliger voor veel huidproblemen. Daarom heeft de huid behoefte aan vochtinbrengende producten. Breng elke dag Arganolie op je huid aan. Deze olie bevat voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, Vitamine E, Sterolen, Polyfenolen en anti-oxidanten die de huid voeden en gehydrateerd houden. Masseer meteen na bad of douche Arganolie op de huid om vocht vast te houden.

Ouder worden kan niet gestopt worden. Dit 5-stappenplan helpt je stijlvol ouder te worden en de tekenen van veroudering van de huid nog even uit te stellen.