Arganolie Algemeen

Simpele Oefeningen om Stress te Verlichten

Simpele Oefeningen om Stress te Verlichten
Verlicht de stress!

Tegenwoordig zijn veel mensen altijd gestrest. Meestal is het drukke leven dat we leiden bij veel mensen de oorzaak van stress. Al dat rondrennen, taken combineren en aandacht besteden aan tal van dingen tegelijk kan zijn tol eisen van je gezondheid en geestestoestand.

Leren hoe je met stress moet omgaan is belangrijk, daar stress simpelweg deel uitmaakt van het leven. Je zou om moeten kunnen gaan met de spanning die wordt veroorzaakt door al je werkzaamheden. Als je te gespannen bent, kan je bloeddruk flink omhoog gaan en je immuunsysteem worden aangetast, waardoor je vatbaarder wordt voor ziektes. En met alle dingen die schreeuwen om je aandacht is er helemaal geen tijd om ziek te worden. En niemand houdt ervan om ziek te worden. Het geeft je een zwak en verschrikkelijk gevoel. Te veel stress kan ook slaapproblemen veroorzaken.

Hier zijn eenvoudige oefeningen die je stressniveau snel zullen laten dalen. Deze oefeningen zullen je van elke vorm van stress verlichten. Of het nu om een vluchtige stress of diep gewortelde stress gaat! Niet alleen zal je van je stress afkomen, je gezondheid zal er ook van profiteren!

Simpele oefeningen om stress te verlichten

Wandel het van je af!

Als je je nerveus en gespannen voelt, wandel het dan gewoon van je af. Neem vier stappen en adem tegelijkertijd diep in. Neem nog eens vier stappen en adem uit. Doe dit minstens 3 minuten lang, maar als je meer tijd hebt, doe het dan langer. Voer het aantal stappen op tot 6 en vervolgens 8 stappen bij elke in- en uitademing.

Ga stil zitten.

Als je een moment voor jezelf nodig hebt, ga dan stil zitten. Laat de dingen vertragen door op de grond te gaan zitten met je rug recht. Zorg ervoor dat je in een comfortabele positie zit. Dit zal je helpen om het centrum van je lichaam terug te vinden en je geestesgesteldheid te heroriënteren. Adem gedurende drie seconden in en adem daarna rustig voor wederom drie seconden uit. Herhaal deze ademhalingsoefening voor minstens 3 minuten.

Strek je lichaam.

Als je compleet gespannen bent en het stressniveau je tot aan de nek staat, strek je lichaam dan eens flink uit. Hier zijn een aantal strekoefeningen voor je lichaam die je kunt doen om je van die vreselijke spanning te verlichten.

  • Doe de kat-koe beweging

    Pak een stoel en ga rechtop zitten. Zet je voeten plat op de grond. Buig je wervelkolom naar voren om een koe pose aan te nemen terwijl je uitademt, vervolgens rond je net als een kat je rug terwijl je inademt. Doe dit nog eens 5 keer.

  • Van links naar rechts

    Adem in en adem uit en strek je armen recht naar boven uit. Als je uitademt, strek je naar rechts en terwijl je inademt breng je je lichaam terug naar het centrum, adem nog een keer uit terwijl je naar links uitstrekt. Doe dit nog eens 5 keer.

  • Doe de twist

    Buig je armen en breng ze naar de zijkant, adem uit en beweeg vervolgens langs je romp naar rechts. Adem in als je terug gaat naar het centrum en draai vervolgens naar links. Doe dit nog eens 5 keer.

Deze simpele oefeningen zullen afrekenen met stress!

Deel deze stressverlichtende tips met je geliefden en vrienden via Facebook, Twitter of e-mail!