Arganolie Algemeen

Hoe Komt Het Dat Je Altijd Zo Moe Bent?

Hoe Komt Het Dat Je Altijd Zo Moe Bent?
Slaapt u tijdens uw werk? Voorkom dit!

Ben jij ook altijd zo moe? Voelt je je alsof alle energie uit je lichaam weggezogen is? Vermoeidheid kan veel oorzaken hebben. Als je weer net zoveel energie wil hebben als dat konijntje van de Energizer batterijen moet je eerst waarom je altijd moe bent. Als je eenmaal de oorzaak van je vermoeidheid weet kun je er wat aan doen!

Wat Put Jou Uit?

Hier zijn een paar van de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid.

 • Gebrek aan Goede Voeding

  Als je lichaam Vitamine D en B12 of ijzer tekort komt kun je makkelijk vermoeid en zwak worden of angstgevoelens ontwikkelen. Als het voelt alsof je spieren zwak zijn en altijd pijn doen kan dat komen door gebrek aan Vitamine D. Vrouwen die op het punt staan te bevallen hebben vaak te lage niveau’s aan ijzer en hebben een groter risico op bloedarmoede door ijzergebrek.

 • Oplossing

  De beste manier om te weten of je aan ondervoeding lijdt is naar de dokter te gaan. De dokter kan bloedonderzoek doen om te zien of je lichaam een bepaalde mineraal of vitamine tekort komt. Hij of zij kan je daarna een recept en/of een dieetadvies geven om het tekort weer aan te vullen. Om te zorgen dat je geen tekort aan vitamines en mineralen krijgt kan het een goed idee zijn om multivitamines te slikken. Deze bevatten alle vitamines en mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft.

 • Depressie

  Zit je in de put? Indien ja dan kan dat de reden zijn waarom je je constant zo vermoeid, leeg en uitgeput voelt. Onderzoek heeft aangetoond dat depressieve mensen vaker last hebben van onverklaarbare vermoeidheidsverschijnselen dan niet-depressieve mensen. Met een depressie heb je een 4x zo hoge kans op vermoeidheid als gelukkige en niet-depressieve mensen.

 • Je Depressie Kwijtraken

  Lichaamsbeweging kan helpen je gemoed te verbeteren en je depressieve gevoelens kwijt te raken. Veel artsen raden patienten met milde tot matige depressie zelfs aerobics oefeningen aan. Als je weet dat je depressief bent, zweet het dan uit en doe 3 tot 5 maal per week tenminste een half uur aerobics oefeningen. Dat kan je gemoed verbeteren omdat lichaamsbeweging de aanmaak van endorfinen stimuleert. Van endorfinen ga je je goed voelen. Veel depressieve mensen hebben altijd slaap. Door al de endorfinen die bij lichaamsbeweging vrijkomen krijgt het lichaam nieuwe energie en wordt de door depressie veroorzaakte slaperigheid geminimaliseerd.Als je je na die lichaamsbeweging nog steeds hetzelfde voelt en je depressie niet weg is, ga dan naar de dokter. Hij of zij kan je adviseren aan praatsessies mee te doen of medicatie voorschrijven waar je je beter van gaat voelen.

Laat je vriendinnen en familieleden kennismaken met de veel voorkomende oorzaken van vermoeidheid met “Like”, “Share”, tweet of email.