Arganolie Algemeen

Foliumzuur en Zwangerschap, Kom Hier Alles te Weten

Foliumzuur en zwangerschap
De voordelen van gezond eten bij een zwangerschap.

Zwangere vrouwen kunnen een superheld vinden in foliumzuur. Als je zwanger bent of plannen hebt om in de toekomst zwanger te worden, dan kan het innemen van de aanbevolen dosis foliumzuur helpen bij het ​​voorkomen van aangeboren afwijkingen in de hersenen en het ruggenmerg van de baby. Neem 400 microgram foliumzuur in door middel van prenatale supplementen en als je dan toch bezig bent, kun je ook een kom ontbijtgranen verrijkt met foliumzuur als ontbijt nemen.

Wat is foliumzuur?

Foliumzuur, ook wel bekend als folaat, behoort tot de groep B-vitaminen. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in de productie van rode bloedcellen en helpt ook bij de ontwikkeling van de neurale buis in de hersenen en het ruggenmerg van de baby. Verrijkte granen zijn één van de beste bronnen van foliumzuur die er zijn.

Hoe vroeg zou ik foliumzuur moeten innemen?

Eén van de meest populaire vragen die veel zwangere vrouwen stellen, is wanneer ze zouden moeten beginnen met het innemen van foliumzuur. De hersenen en het ruggenmerg van ongeboren baby’s bevinden zich de eerste 3-4 weken van de zwangerschap in een vroeg stadium van ontwikkeling, en in deze periode kunnen geboorteafwijkingen optreden. In deze weken zou je lichaam al foliumzuur moeten krijgen. Als je een bezoek hebt gebracht aan je dokter in de periode dat je probeert zwanger te raken, dan kan hij of zij hebben geadviseerd om te beginnen met het innemen van een prenatale vitamine met foliumzuur. Er is een onderzoek dat een resultaat heeft aangetoond van een 50% afgenomen vroeggeboorte bij vrouwen die een jaar of langer voor het concipiëren foliumzuur innamen.

The Centre for Disease Control and Prevention of CDC beveelt aan om minstens 1 maand voordat een vrouw zwanger wordt dagelijks foliumzuur in te nemen. Maar het is tevens belangrijk om te vermelden dat het CDC ook aanbeveelt dat vrouwen die zich al in het stadium van vruchtbaarheid bevinden dagelijks foliumzuur innemen. Dus hoe eerder, hoe beter.

Aanbevolen dosis foliumzuur

Hoeveel foliumzuur moet je innemen? Dit is een belangrijke vraag die elke vrouw die zich al in de vruchtbare fase bevindt zich zou moeten stellen, vooral diegenen die van plan zijn zwanger te worden. De aanbevolen dagelijkse dosis is 400 microgram. Tijdens de zwangerschap is de aanbevolen dosis voor het eerste trimester 400 microgram en 600 microgram voor vrouwen die 4 tot 9 maanden zwanger zijn. Als je borstvoeding geeft, is de aanbevolen dosering 500 microgram.
Degenen die een multivitamine innemen, zouden het etiket moeten controleren om te zien of ze de dagelijkse aanbevolen dosis innemen. Vrouwen die geen multivitamine willen innemen, kunnen in plaats daarvan ervoor kiezen foliumzuur supplementen in te nemen. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat je ze niet beide mag innemen.

Additionele tip

Als je zwanger bent, is het het beste om je verloskundige te informeren over de prenatale vitamine die je hebt gekocht. Dit is om ervoor te zorgen dat de prenatale vitamine die je inneemt de aanbevolen dosis bevat van alle voedingsstoffen die je nodig hebt, waaronder folaat of foliumzuur. Je moet weten dat niet alle prenatale vitamines hetzelfde zijn. Sommige bevatten meer voedingsstoffen, terwijl andere minder voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt voor je zwangerschap.

Deel dit bericht met alle vrouwen die je kent.