Arganolie Algemeen

Schoonheid, Gezondheid en Wellness met Arganolie

Schoonheid, Gezondheid en Wellness met Arganolie
Arganolie beschermt de huid o.a. tegen de vorming van rimpels.

Het is bekend dat vrouwen meer om de gezondheid en het aanzien van hun huid geven dan mannen. De meeste mannen gebruiken zelfs niet eens zonnebrandlotion, moisturizer of andere cosmetische producten voor de gezondheid van hun huid. De meeste vrouwen daarentegen hebben een heel programma voor hun uiterlijk. En hierin zitten zeker ook vochtinbrengende producten, lotions en veel andere producten voor de huid. Als je op zoek bent naar een huidverzorgingsproduct dat zijn geld meer dan waard is, zou je eens Arganolie moeten proberen.

Misschien heb je wel eens iets over een olie gehoord die in de schoonheidssalons en bij je vriendinnen beter bekend staat als het vloeibare goud uit Marokko. Deze olie veroorzaakt momenteel veel ophef in de schoonheidsindustrie.

Voordelen van Arganolie: Schoonheid, Gezondheid en Wellness

  • De olie beschermt de huid tegen de vorming van rimpels. Dat komt omdat de olie vol zit met Vitamine E, fenolen en caroteen. Dit zijn anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling van de zon. Als je dol bent op buitenactiviteiten of zonnebaden moet je je huid met Arganolie beschermen. Hiermee ga je rimpels tegen en blijft de huid zacht.
  • Arganolie beschermt met zijn anti-oxidanten ook tegen vrije radicalen. Als vrije radicalen oxideren kunnen je celmembranen barsten en daardoor kunnen veel cellen in je lichaam vernietigd worden, inclusief de huidcellen.Deze vrije radicalen zijn overal om ons heen. Zonlicht, chemische pesticiden, luchtvervuiling door uitlaatgassen van fabrieken en auto’s, sigarettenrook. Allemaal dragen zij bij aan de productie van vrije radicalen die schadelijk zijn voor de lichaamscellen. Als je huidcellen beschadigd zijn door vrije radicalen kunnen diepe rimpels ontstaan. Als je dat niet wil zou je deze olie regelmatig moeten gebruiken.
  • Arganolie bevat ook Squaleen wat de huid bevochtigt. Samen met de essentiële vetzuren houdt de olie daardoor bij regelmatig gebruik de huid gehydrateerd en zacht. De olie werkt als vochtinbrengend product voor je gezicht en je hele lichaam. Als je Arganolie gaat gebruiken hoef je niet meer allerlei verschillende moisturizers voor gezicht en lichaam te kopen, en spaar je dus geld uit. In het koude jaargetijde verliest de huid snel vocht waardoor die droog en gebarsten wordt. Om je zachte huid weer terug te krijgen hoef je alleen maar overal waar de huid droog of gebarsten is deze Marokkaanse olie aan te brengen.
  • Je kunt deze olie ook gebruiken om haaruitval te verminderen en jeuk en droogheid van de hoofdhuid te verlichten. Het vochtinbrengende karakter van de olie brengt de zachtheid van het haar weer terug. Als je regelmatig deze olie gebruikt heb je niet langer meer last van broos haar of gespleten haarpuntjes.
  • Arganolie wordt niet alleen in de cosmetische industrie gebruikt. Ook in de keuken wordt de nootachtige smaak van de olie erg op prijs gesteld. De olie kan het beste zonder voorverwarmen gebruikt worden als dressing op salades, vlees en vis. De olie bevat geen cholesterol en dat is goed nieuws voor het hart.

Schrijf een reactie