Arganolie Algemeen

Oefeningen Om Stress Terug Te Dringen

Oefeningen Om Stress Terug Te Dringen
Iedereen heeft een hekel aan stress, maar hoe kom je er van af?

Mensen zijn vandaag de dag enorm gevoelig voor stress. De dagelijkse sleur op het werk, klusjes rondom het huis, boze mensen, tot en met de duizelingwekkende effecten van het broeikaseffect. Stress is zo’n beetje overal.

Een van de beste manieren om met stress om te gaan is om het uit te zweten. Letterlijk. Na een dag hard werken verdient je lichaam een gezonde kick van endorfinen, neurochemicaliën waar je blij van wordt.

Je kunt deze simpele oefeningen in enkele minuten doen en jezelf daarna belonen met een gezonde salade, besprenkeld met Arganolie. Gezonder dan dat wordt het niet!

Cardio Workout

Een van de beste manieren om het uit te zweten is door cardio oefeningen te doen. Deze oefeningen zorgen dat je hart en zweetklieren overuren moeten maken. Joggen, spinning en fietsen zijn goede voorbeelden van cardio oefeningen. Speel tijdens de oefeningen snelle en vrolijke muziek en je voelt je meteen een stuk beter. Je kunt spinning lessen nemen of op je eentje in het park gaan joggen. Wat je ook doet, je plukt er binnen enkele minuten al de voordelen van.

  • De Berghouding

    Als je maar niet uit je kantoor weg kunt komen en voelt dat je op springen staat, haal dan diep adem en doe de “berghouding”. Je kunt die zowel staand als zittend doen. Ga rechtop staan of rechtop op het puntje van je stoel zitten, en breng je handen boven je hoofd samen. Haak je handen in elkaar en richt de handpalmen naar boven, naar het plafond. Hou deze positie ongeveer een minuut vast.

  • De Kameelhouding

    Een andere goede manier om de spanning uit je borst en heupen te halen is de kameelpositie. Zoek een plaats waar je comfortabel kunt knielen. Kniel neer op de vloer met je benen gespreid. Buig je tenen en plaats je handen achter op je heupen. Buig vervolgens langzaam achterover en probeer met hoofd en borst de (denkbeeldige) muur achter je te raken. Strek vervolgens je handen in achterwaartse richting totdat je je hielen kunt raken. Breng tot slot je heupen naar voren om ze goed te rekken. Hou deze positie 45 seconden vast.

  • De Spinal Twist

    De meest gespannen delen van het lichaam zijn meestal nek, schouders en lage rug. Om de spanning in deze lichaamsdelen te verlichten, ga je op je rug liggen en breng je je knieën richting je borst. Hou één knie bij je borst en laat het andere been gestrekt op de vloer. Haal diep adem en breng de gebogen knie over het lichaam naar de andere zijde van de mat. Zorg dat je schouders op de vloer blijven. Kijk dan over je schouder van dezelfde kant als de gebogen knie. Breng vervolgens beide knieën weer naar je borst en doe dezelfde oefening aan de andere kant.

Vergeet niet om na deze oefeningen je lichaam te voeden door gezond te eten. Je kunt bijvoorbeeld verse groenten en fruit eten in de vorm van salades, of gezond gegrild wit vlees voor wat extra proteïnes. En gebruik in plaats van al die rare dressings en dips eens iets voedzamers zoals Arganolie. Zeg met al deze gezonde oefeningen en dit gezonde eten vaarwel tegen stress.