Arganolie Algemeen

Overdrijf de Zomerpret Niet! Pas Op!

Overdrijf de Zomerpret Niet! Pas Op!
Bescherm je huid altijd goed tegen de zon!

Nu het zomerseizoen in volle gang is, gaan velen naar het strand en genieten van het koele water. De zomer brengt veel plezier, maar ook ongemak met zich mee. Er wordt weleens gezegd dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt en het is inderdaad snel weer voorbij. Velen merken niet eens dat ze veel te lang in de zon of het water zijn geweest, en pas nadat het te laten is, realiseren we ons dat we te veel plezier hebben gehad. Een verbrande en prikkende huid is helemaal geen pretje.

De pijnlijke consequenties van te veel zomerpret

We hebben de neiging om alles en meer van de zomer uit de kast te halen. We kunnen de schuld geven aan heldere zonnige dagen of het uitnodigende koude water, maar het feit is dat we zelf de gevolgen moeten aanvaarden als we te lang in de zon of zee zijn geweest.

Zonverbrande huid

Te lang in de zon blijven zitten is niet goed voor je huid. Denk niet dat je door het opsmeren van zonnebrandcrème urenlang in de zon kunt doorbrengen. Je vraagt om problemen als je dit doet. Je zult moeten proberen om tussen 10 AM en 3 PM uit de zon te blijven.

Prikkende huid

Niet alleen de zon kan je huid beschadigen. Zeewater kan dat ook. Zeewater bevat zout en droogt je huid uit. Te lang in het water blijven en de intense hitte van de zon is een dodelijke combinatie. Je zult het prikkende gevoel nu nog kunnen negeren, maar zodra je uit het water bent, zul je voelen dat het gaat prikken.

Huidkanker

Het prikkende en brandende gevoel op je huid is niet het enige waar je je zorgen over zou moeten maken als je te veel zomerpret hebt gehad. Een ernstiger gevolg is huidkanker. Zowel de jonge als oude huid kan huidkanker krijgen en statistieken tonen aan dat tegenwoordig meer mensen huidkanker krijgen. Huidkanker discrimineert niet, dus ongeacht je huidkleur of afkomst, je kunt huidkanker krijgen als je niet genoeg oppast. De waarheid is dat huidkanker een ziekte is die voorkomen kan worden. Hier zijn een aantal dingen die je niet moet vergeten, zodat je het risico op huidkanker kunt minimaliseren.

  • Bescherm jezelf iedere dag tegen de zon. Het wordt aanbevolen om een half uur voordat je naar buiten gaat een zonnebrandcrème met minimum factor 30 op te smeren. Denk niet dat je zonnebrandcrème alleen maar moet aanbrengen in de zomer of als je naar het strand gaat. Breng dagelijks zonnebrandcrème aan.
  • Probeer tijdens de piekuren van de zon zo veel mogelijk binnen te blijven.

Als je een brandende of prikkende huid hebt, dan heb je een beetje te veel plezier in de zon gehad. Neem direct een douche om je huid af te koelen. Breng Arganolie aan op je verbrande huid. Deze olie zit boordevol vitamine E, wat een beschadigde huid helpt te repareren. Het bevat tal van anti-oxidanten die beschermen en de huid gezond houden! Het beste van alles is om nooit te lang in de zon te zijn of in zeewater te zwemmen!

Schrijf een reactie