Arganolie Algemeen

Gebruik jij Make-Up Zonder Giftige Chemische Stoffen?

Gebruik jij Make-Up Zonder Giftige Chemische Stoffen?
Poeder bevat vaak talk, wat kan leiden tot longziektes.

Vrouwen houden ervan zich op te maken. Sommigen zullen zelfs beweren dat ze hun huis nooit zullen verlaten zonder eerst make-up aan te brengen. Maar wist je dat je gewoonte van poeder op je gezicht, het accentueren van je ogen met een eyeliner, een beetje blush op je wangen en je lippen kleuren met je favoriete kleur lippenstift je in diepe problemen kunnen brengen?

Dit is niet bedoeld om je te ontmoedigen make-up te gebruiken. Waar het echt om draait, is dat tal van cosmetische producten chemische stoffen bevatten die schadelijk zijn of kunnen zijn voor het lichaam. Je moet voorzichtig zijn in het kiezen van je make-up. Zorg ervoor dat je alleen cosmetische producten op je huid gebruikt die geen giftige chemische stoffen bevatten. Er wordt wel eens gezegd dat er een hoge prijs betaald moet worden voor schoonheid, maar iemands gezondheid is een te hoge prijs als het om schoonheid gaat. Je gezondheid mag nooit ten koste gaan van schoonheid.

Hier zijn een aantal ingrediënten die vaak worden gevonden in populaire cosmetica en die je zou moeten vermijden.

 • Talk

  Losse en samengeperste poeder bevat meestal talk. Waarom zou je cosmetische producten met talk moeten vermijden? Onderzoeken uitgevoerd door het Cancer Prevention Coalition in de Universiteit van Illinois associeert talk met asbest en longkanker. Talkdeeltjes zijn erg klein, waardoor ze eenvoudig in de longen terecht kunnen komen en een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken die kan leiden tot longontsteking, longziekte en kanker. Zelfs de cosmetische industrie erkent de gevaren en de schadelijke effecten van talk.

 • Parabenen en Nanodeeltjes

  Parabenen worden vaak gevonden in cosmetische producten en andere persoonlijke verzorgingsproducten. Ze worden gebruikt als conserveringsmiddel en zijn effectief in het voorkomen van microbiële groei. Maar parabenen hebben ook nadelige gevolgen voor het lichaam. Onderzoeken hebben aangetoond dat parabenen problemen veroorzaken in het voortplantingssysteem en tal van studies hebben parabenen geassocieerd met potentieel kankerverwekkend. In 2004 werden er tijdens een Brits onderzoek hoge niveaus van parabenen in menselijke borstkanker tumoren gevonden. De zeer kleine nanodeeltjes, die vaak worden aangetroffen in cosmetica om die gladde glans te geven, staan ook bekend om dezelfde nadelige effecten voor het lichaam.

 • Lood

  Lood wordt vaak aangetroffen in lippenstiften en je zou iedere lippenstift moeten vermijden – ongeacht hoe goed het merk ook is – dat lood bevat, daar dit een neurotoxine is. Zwangere vrouwen en kinderen worden het meest beïnvloed door lood. Het kan leiden tot een leerprobleem, taal- en gedragsproblemen. Lood staat erom bekend het IQ te verlagen, schoolprestaties negatief te beïnvloeden en agressie te stimuleren. Hoe meer cosmetische producten je gebruikt die lood bevatten, hoe meer lood zich zal opstapelen in je lichaam.

 • Minerale olie

  Je zult niet willen geloven hoe veel populaire cosmeticabedrijven ruwe olie gebruiken in hun producten. Je bent absoluut geen auto en je wilt absoluut geen benzine over je hele lichaam gieten. Maar de minerale olie die in veel populaire cosmetica wordt aangetroffen, is afkomstig van ruwe olie. Minerale olie bedekt de huid zoals plastic en staat erom bekend irritaties, allergieën en vroegtijdige huidveroudering te veroorzaken.

Schrijf een reactie