Arganolie Algemeen

Na een Lange Zware Dag…Wat Doe Je Dan?

Na een Lange Zware Dag…Wat Doe Je Dan?
Yoga kan u op een lange dag fit houden.

De meesten van ons kennen het wel: hectische dagen. Na een lange werkdag verlangen veel mensen naar rust en een lange ononderbroken nachtrust. We gaan het liefst meteen naar bed om het vermoeide lichaam en geest de rust te geven die het verdient en nodig heeft. Morgen is weer een nieuwe dag vol hindernissen die we graag uitgerust en met frisse geest tegemoet willen treden.

Maar voordat je in je bed neerploft zou je eens moeten proberen een aantal dingen te doen waar lichaam en geest verlichting bij vinden. Er zijn manieren waardoor je misschien beter kunt slapen.

 • Bidden of mediteren

  Bidden of mediteren kan je geest kalmeren. Met de hele dag zorgen over morgen en over de dagen daarna in je hoofd moet je een manier proberen te vinden om je geest in een serene staat van rust te brengen. Een manier om dit te doen is bidden of mediteren. Doe je ogen dicht en haal diep adem. Luister naar je ademhaling en voel het ritme ervan. Je kunt er wat bij neuriën of als je een gelovig mens bent bidden tot jouw God en dankzeggen.

 • Wat bijlezen

  Probeer eens een boek te lezen voordat je in slaap valt. Daarvan komt je geest tot rust. Boeken hebben zo hun eigen manier om ons naar een andere wereld te voeren. Leg een boek op je nachtkastje dat je meevoert naar een dromerige, gelukkige wereld. Misschien ben je gewend TV te kijken om in slaap te komen maar het punt is dat de TV juist heel veel stimuli geeft die door je brein verwerkt moeten worden. Je hersenen worden daarmee weer opnieuw aan het werk gezet. Lezen heeft een kalmerend effect op de zenuwen omdat het vrijwel alle visuele en geluids stimuli blokkeert.

 • Neem een rustgevend warm bad

  Een bad in lauwwarm water geeft verlichting voor vermoeide en pijnlijke spieren. Het is beslist een van de beste manieren om een lange en gestresste dag te beëindigen. Je zou een paar druppels essentiële olie aan dat bad kunnen toevoegen. Marokkaanse Arganolie is een goede keuze hiervoor. Arganolie staat bekend als een krachtig schoonheidsproduct maar heeft ook goede therapeutische eigenschappen. Arganolie is rijk aan stoffen met ontstekingsremmende eigenschappen zoals Vitamine E, Sterolen en Polyphenolen. Het kan daardoor pijntjes aan spieren en gewrichten verlichten.

 • Luister naar rustgevende muziek

  Een andere manier om je geest tot rust te brengen is naar rustgevende muziek te luisteren. Zachte instrumentale muziek werkt erg kalmerend. Je kunt ook naar tijdloze muziek luisteren van artiesten als Nina Simone, Frank Sinatra of Janis Joplin. Ook natuurgeluiden zijn erg kalmerend voor de geest. Het geluid van stromend water of fluitende vogeltjes kan je in een diepe en vredige slaap sussen.