Arganolie Algemeen

Laten we Het Eens Hebben Over Huidkanker!

Laten we Het Eens Hebben Over Huidkanker!
U moet erg oppassen met uw huid natuurlijk! Lees hier hoe.

Nou, wat is voor jou de beste manier om huidkanker te voorkomen? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel, en dat is om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Vroege bescherming

Kinderen moeten leren dat het belangrijk is om de huid te beschermen tegen zonnestralen. Kinderen zijn er dol op om rond te rennen en om de natuur te verkennen. Of het nu zomer, lente, herfst of winter is, je moet er altijd voor zorgen dat je kind beschermd is tegen de zon​​. Het is ook het beste om te onthouden dat de huid van een kind gevoeliger is en daardoor sneller beschadigd zal worden door de agressieve UV- stralen van de zon. Kinderen die al vroeg een beschadigde huid hebben door de zon lopen een groter risico om huidkanker te ontwikkelen als ze groot worden. Dus als je kleintjes hebt, leer ze dan de gewoonte om dagelijks zonnebrandcrème op te smeren. Het is ook verstandig om producten op te smeren die boordevol anti-oxidanten zitten, zoals Arganolie.

Het zijn de ultraviolette stralen van de zon die de huid hard aanpakken. Deze schadelijke stralen worden ook uitgezonden door zonnebanken. Er zijn twee soorten UV-stralen: de UVA- en UVB-stralen. Wat is het verschil tussen die twee? Voordat we wijzen op de verschillen, moeten we eerst duidelijk stellen dat zowel UVA- als UVB-stralen schadelijk zijn voor de huid.

UVA-stralen

UVA-stralen zijn altijd aanwezig, welk seizoen het ook is en of het zonnig of bewolkt is. Veel mensen denken nog steeds dat ze zonnebrandcrème kunnen overslaan of dat ze de hele dag buiten kunnen zijn zonder zich zorgen te maken over de schadelijke effecten van de zon op een bewolkte dag. Maar de waarheid is dat UVA-stralen kunnen doordringen door wolken, bepaalde stoffen en zelfs door glas. Dus zelfs als je op een bewolkte dag in je auto zit, kunnen de UVA-stralen van de zon je huid nog steeds beschadigen. Dus breng zonnebrandcrème aan voordat je naar buiten gaat en voordat je in de auto stapt.

Als je zonnevlekken, fijne lijntjes en rimpels op je huid ziet, dan is dit te wijten aan de UVA-stralen. UVA-stralen zijn zeer krachtig en in staat om diep onder de oppervlakte van je huid door te dringen, en kunnen dan ook een chaos creëren in de dieper gelegen cellen. Zonnebanken maken gebruik van UVA-stralen om haar zonners een gebruinde teint te geven. Denk niet dat UVA-stralen geen huidkanker kunnen veroorzaken. Talrijke studies hebben aangetoond dat zonnebanken het risico op het ontwikkelen van huidkanker daadwerkelijk kunnen verhogen. Er wordt zelfs beweerd dat mensen die zonnebanken hebben gebruikt voordat ze 30 jaar waren 75% meer kans hebben om huidkanker te krijgen. Dus blijf uit de buurt van de zonnebank!

UVB-stralen

Heb je ooit last gehad van zonnebrand? Zo ja, dan kun je de UVB-stralen van de zon de schuld geven van deze pijnlijke zonnebrand. UVB-stralen zijn ook verantwoordelijk voor de meeste soorten huidkanker. Hoewel UVB-stralen niet zo consistent zijn als UVA-stralen, komen ze in de zomer het meest voor, maar ze kunnen worden gereflecteerd door water en sneeuw. UVB-stralen bereiken hun hoogtepunt tijdens de middaguren, dus als je naar buiten moet, zorg er dan voor dat je je huid beschermt tegen deze schadelijke stralen!