Arganolie Algemeen

Bescherm Jezelf Tegen Huidkanker, Lees Hier Hoe

Bescherm Jezelf Tegen Huidkanker, Lees Hier Hoe
Zorg dat de uv stralen uw huid niet te veel bereiken!

Huidkanker is een ziekte die niemand wil hebben, maar de meeste mensen doen helemaal niets om zichzelf ertegen te beschermen. We lijken huidkanker licht op te vatten. Er zijn mensen die helemaal geen zonnebrandcrème opsmeren of dit alleen doen wanneer ze naar het strand gaan. Het strand is niet de oorzaak van huidkanker. De nummer één boosdoener van huidkanker zijn de UV-stralen van de zon. Je weet waarschijnlijk wel dat de zon niet alleen op het strand schijnt.

Langdurige en onbeschermde blootstelling aan de UV-stralen van de zon kan leiden tot de ontwikkeling van huidkanker. Dit is de reden waarom het belangrijk is dat we onszelf elke dag beschermen tegen de zon, vooral als we naar buiten gaan.

Huidkanker is te voorkomen, maar sommigen van ons zijn zelf de veroorzakers van de ontwikkeling van huidkanker. Vele mensen bakken nog steeds in de zon, alleen maar om die goudbruine kleur te krijgen die ze willen hebben of ze maken nog steeds gebruik van zonnebanken. Zonnebanken stralen net als de zon UV-stralen uit en ze staan er ook om bekend huidkanker te veroorzaken.

Vormen van huidkanker

  • Basaalcelcarcinoom

    Dit is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Deze vorm van kanker groeit relatief langzaam. Het kan jaren of maanden duren voor deze kanker om zich te ontwikkelen en in de meeste gevallen spreidt de kanker zich niet uit naar andere delen van het lichaam. In de meeste gevallen kan basaalcelcarcinoom worden gezien op het gezicht, hoofd, de nek en romp maar het kan ook op alle andere delen van het lichaam voorkomen!

  • Plaveiselcelcarcinoom

    Naast basaalcelcarcinoom is plaveiselcelcarcinoom de meest voorkomende vorm van huidkanker. In het algemeen groeit deze kanker sneller dan de andere vormen van huidkanker en kan zich verspreiden naar andere gebieden van het lichaam. In de meeste gevallen zal de kanker eerst te zien zijn in de vorm van een roze knobbel die schilferig is of als een soort wrat. Bloeden, korstvorming en afbreken zal meestal voorkomen en het kan ook gaan zweren. Mensen met deze vorm van huidkanker zullen meestal een stekend of branderig gevoel hebben. De kanker wordt meestal gezien op huidzones die veel worden blootgesteld aan zonlicht, zoals het gezicht, de oren, hoofdhuid, lippen en de rug van de handen.

  • Maligne melanoom

    Hoewel dit de minst voorkomende vorm van huidkanker is, is het tevens de meest dodelijke vorm van huidkanker. Deze vorm van kanker ontwikkelt zich vaak op delen van de huid die het meest zijn blootgesteld aan de zon. Maar het kan ook voorkomen op gebieden van die huid die bedekt zijn, maar in het verleden ooit zijn verbrand. Deze vorm van huidkanker kan zich ook verspreiden. Het kan zich ontwikkelen op moedervlekken of het kan voorkomen in de vorm van nieuwe moedervlekken met een bruine, rode of zwarte kleur. Dergelijke moedervlekken kunnen zowel van kleur en grootte veranderen.

De huid beschermen

De beste manier om huidkanker te voorkomen, is om blootstelling aan UV-stralen te vermijden. Het opsmeren van zonnebrandcrème kan ook het risico dat je huidkanker krijgt minimaliseren. Het is aan te raden om ten minste een keer per jaar een bezoek te brengen aan je dermatoloog. Het gebruiken van huidverzorgingsproducten die vol zitten met anti-oxidanten, zoals Arganolie, kan ook helpen bij het beschermen van de huid. Arganolie bevat tal van anti-oxidanten, zoals vitamine E, ferulinezuur, carotenoïden, squaleen en polyfenolen. Deze voedingsstoffen beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen.