Arganolie Algemeen

Let Je Wel Eens op de Ingrediënten in Jouw Schoonheidsproducten?

Let Je Wel Eens op de Ingrediënten in Jouw Schoonheidsproducten?
Wat zit er eigenlijk in jouw schoonheidsproducten?

Heb je wel eens gekeken wat er in die huidcrème zit die je gebruikt? Of in het nieuwste merk conditioner die je net in je badkamer hebt gezet? Misschien gebruik je zonder dat je het in de gaten hebt wel schoonheidsproducten die gevaarlijk zijn voor je lichaam. Zelfs producten die beweren natuurlijke componenten te gebruiken bevatten vaak toch nog een bepaalde hoeveelheid chemische producten die op de lange termijn giftig zouden kunnen zijn.

Schadelijke Chemische Componenten in Jouw Schoonheidsproducten

Hier zijn de zondebokken waar je voor op moeten passen.

 • Petrochemische componenten

  Petrochemische componenten zijn bijvoorbeeld vaseline, methanol of methylalcohol, isopropanol of isopropyl alcohol en ethylalcohol of ethanol. Ze worden meestal aangetroffen in reinigingsmiddelen voor de huid of in parfum. Petrochemische componenten kunnen hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid veroorzaken en in het ergste geval kun je er zelfs van in coma raken. De volgende keer als je weer eens een gezichtsreiniger gaat kopen, kijk dan eerst op het etiket of er geen petrochemische componenten in zitten.

 • Reinigingsmiddelen met sulfaat

  Reinigingsmiddelen die op sulfaat gebaseerd zijn bevatten componenten die ook wel bekend staan als natrium lauryl sulfaten. Deze componenten kunnen voorkomen in shampoo’s, bubbelbaden of doucheschuim. Ze kunnen het immuunsysteem aantasten en samen met andere chemicaliën ervoor zorgen dat het lichaam te veel nitraat binnenkrijgt.

 • PEG’s en PG’s

  PEG’s en PG’s staan ook wel bekend als polyethyleen glycol of propyleen glycol. Ze zitten in allerlei schoonheidsproducten en zelfs in producten voor je hygiène zoals deodorant, babypoeder, mascara, after shave en nog veel meer.Het enge aan PEG’s en PG’s is dat we weten dat ze kankerverwekkend zijn. Blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot negatieve effecten voor je hele lichaam. Te veel van deze chemische producten kan ertoe leiden dat je hersenen, nieren of lever slechter gaan werken.

 • Conserveringsmiddelen

  Formaldehyde is een component die we veel in laboratoria zien. Het wordt daar gebruikt om bederf te stoppen of te verhinderen. Parabene conserveringsmiddelen hebben in principe dezelfde functie en kunnen aangetroffen worden in scheerschuim, tandpasta, zonnebrandlotion en shampoo. Andere conserveringsmiddelen zijn butylparabeen, methylparabeen, ethylparabeen en propylparabeen. Parabenen worden wel met kanker in verband gebracht.

 • Kunstmatige kleurstoffen

  Aan onze schoonheidsproducten worden kleurstoffen toegevoegd omdat ze anders kleurloos zouden zijn. Maar onderzoek heeft aangetoond dat kunstmatige kleurstoffen kankerverwekkende componenten bevatten. In principe moet je oppassen voor alle producten die een F&DC etiket hebben met een kleur en een nummer erop.

 • Parfum

  Er zijn maar weinig mensen die weten dat fabrikanten van parfum niet verplicht zijn de ingrediënten in hun product prijs te geven. Wat parfum anders maakt dan andere schoonheidsproducten is dat we parfum opsnuiven. We weten echter niet of we ons lichaam daarmee misschien blootstellen aan ziekmakende chemische producten.

Kijk dus naar de etiketten op je schoonheidsproducten en let erop of ze ingrediënten bevatten die misschien schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Je kunt er maar beter voor zorgen dat jezelf en je huisgenoten niet met deze schadelijke chemicaliën in aanraking komen.

Kijk uit voor deze giftige ingrediënten in schoonheidsproducten. Verspreid deze informatie door deze post te ‘liken’ en te ‘sharen’. Misschien red je daarmee wel levens!