Arganolie Algemeen

Op Zoek Naar Schoonheid in Je Keuken!

Op Zoek Naar Schoonheid in Je Keuken!
Mooier door gezond te eten!

Hier is een truc die niet iedereen kent om een mooie en gezonde huid, haar en nagels te krijgen. Wat je eet heeft weerslag op de toestand van je huid, haar en nagels, net zoveel (zoniet meer) als de crèmes, lotions en andere schoonheidsproducten die je elke dag opdoet.

De waarheid is dat veel ingrediënten uit je keuken je de huid, haar en nagels kunnen geven waar je altijd al van droomde. Welke zijn nu die ingrediënten?

Verwen je haar

Bananen zijn een rijke bron van kalium en brengen soepelheid terug in broos haar. Ze beschermen de haarschacht (de buitenste laag van een haar) waardoor je lokken glad en glanzend worden. Prak een hele banaan in een schaal. Voeg een paar druppels olijfolie of jouw favoriete essentiële olie toe en doe dit mengsel op je haar. Zorg dat elke haar van top tot teen bedekt is. Laat het spul er ongeveer vijftien minuten op zitten, breng daarna shampoo aan en spoel het geheel grondig uit.

Raak die droge, ruwe huid kwijt

Het geheim van een zachte huid is zoetigheid. Honing wordt door Poolse vrouwen al geruime tijd als natuurlijke moisturizer gebruikt. Het heeft het vermogen om vocht vast te houden en de huid te versterken. Het wordt daarom beschouwd als krachtig anti-verouderings ingrediënt. Honing kan de huid ook beschermen tegen de schadelijke effecten van UV straling van de zon.

Zet een klein schaaltje honing op laag vuur, net genoeg om het warm te maken. Breng de warme honing op je gezicht aan en laat 15 minuten zitten. Met warm water afspoelen en dan met koud water naspoelen om je poriën te sluiten.

Een andere manier om droge huid kwijt te raken is regelmatig exfoliëren zodat nieuwe huidcellen aan het oppervlak van de huid de plaats van oude kunnen innemen. Pitten van Griekse olijven zijn bijzonder goed werkende exfolianten.

Neem afscheid van broze nagels

Broze nagels zijn een teken van slechte gezondheid van de nagels. Gelukkig zijn we achter een goed bewaard geheim van Dominicaanse vrouwen gekomen. Wat is nu dit geheime ingrediënt dat nagels sterker maakt? Knoflook! Denk niet dat knoflook alleen maar een specerij is om je maaltijden op smaak te brengen. Sommige mensen zeggen dat knoflook goed vampieren kan verdrijven. Wat we zeker weten is dat het de nagels versterkt. Hak een paar teentjes knoflook in stukjes. Voeg dit toe aan een flesje heldere nagellak en laat dat minstens 7-10 dagen op je nagels zitten. Je zult zien dat knoflook al na een paar keer aanbrengen je nagels versterkt.

En er zijn nog veel meer ingrediënten in de keuken waar je wat betreft je uiterlijk ongelofelijk veel baat bij kan hebben! Het mooie van natuurlijke ingrediënten in je schoonheidsprogramma is dat ze geen giftige chemicaliën bevatten!

Enthousiast over deze natuurlijke schoonheidsingrediënten? Verspreid liefde en schoonheid door deze post te ‘liken’ en te ‘sharen’!

Schrijf een reactie