Arganolie Algemeen

Kan Arganolie Helpen de Nagels Gezond te Houden?

Kan Arganolie Helpen de Nagels Gezond te Houden
Arganolie als sterk houder van jouw nagels?

De verzorging van je nagels is van essentieel belang als je ze gezond en mooi wilt houden. Mooie nagels springen in het oog, terwijl onverzorgde nagels een verkeerde indruk wekken. Ongezonde nagels – als gevolg van verwaarlozing – zijn ook gevoelig voor breuken en splitsen, waardoor je sneller nagelinfecties kunt krijgen.

Goede nagelverzorging

Een goede nagelverzorging houdt in dat je een gezonde levensstijl leidt en er goede nagelgewoonten op nahoudt. Nagels hebben bepaalde voedingsstoffen nodig, zoals eiwitten, B-complex, vitamine C, A, E en D. Calcium, zink, ijzer en jodium zijn ook essentieel om je nagels gezond te houden. Als de nagels een tekort hebben aan deze voedingsstoffen zullen ze uitdrogen, en broos, zwak en dof worden.

Een goede nagelverzorging houdt in dat je je nagels regelmatig knipt en ze hydrateert. Wat is een geweldige vochtinbrenger voor je nagels? Een uitstekende keuze is Arganolie. Deze olie is afkomstig uit Marokko en heeft met zijn schoonheidsvoordelen de harten veroverd van vele vrouwen van over de hele wereld.

Waarom is Arganolie zo goed voor de nagels?

Arganolie is een krachtige vochtinbrenger voor de nagels, huid en het haar. Waarom is dat? Het antwoord ligt in de bestanddelen. De olie zit boordevol essentiële vetzuren, vitamine E en sterolen. Deze drie voedingsstoffen hebben krachtige hydraterende eigenschappen. Vitamine E is ook een anti-oxidant. Het helpt de nagels beschermen tegen schade en versterkt ze.

Hoe gebruik je Arganolie op je nagels

Als je je nagelriemen zachter en je nagels gezonder wilt maken met een stralende gloed, dan kan Arganolie daarbij helpen. Hier lees je hoe.

  • Meng Arganolie met een evenredige hoeveelheid vers geperste citroensap. Gebruik een kom die groot genoeg is voor allebei je handen. Zorg ervoor dat je de olie en het citroensap goed mengt.
  • Week je vingertippen ca. 15 minuten in het mengsel van Arganolie en citroensap.
  • Na 15 minuten spoel je je handen af en gebruik je een zachte, schone handdoek om je handen en nagels droog te deppen totdat ze vochtig zijn.
  • Gebruik ongeveer 2 druppels Arganolie om diep in de nagels en nagelriemen te masseren.

In een mum van tijd zal je gehydrateerde nagels, nagelriemen en een mooie set gezonde nagels hebben. Doe deze behandeling minstens eenmaal per week. Je kan je nagels ook voordat je gaat slapen, insmeren met Arganolie. Spoel de olie de volgende morgen af met water.

Schadelijke gewoonten voor de nagels

Er zijn bepaalde gewoonten die schadelijk zijn voor de nagels. Dit zijn nagelbijten, tikken met je nagels en je nagels gebruiken voor het openen van brieven, blikjes, en het verwijderen van stickers en plakband. Het vermijden van deze gewoonten is essentieel om je nagels gezond en mooi te houden.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.