Arganolie Algemeen

Heb jij Last Van te Veel Stress, Los dit op!

Heb jij Last Van te Veel Stress, Los dit op!
Oplossingen voor een stressvol leven.

Hoe kan je weten of je te maken hebt met te veel stress? Hier zijn enkele tekenen die erop wijzen dat je te veel stress in je leven hebt.

Je hebt voortdurend rugpijn en hoofdpijn.

Cortisol is een stresshormoon en als het cortisolniveau lange tijd hoog is geweest, zal je pijn gaan voelen in je lichaam, zoals rugpijn en spierpijn. Als je voor een lange tijd een hoog cortisolniveau hebt, kan dit je adrenalineklieren uitputten en op zijn beurt het prolactineniveau verhogen, waardoor je gevoeliger wordt voor pijn. De hersenen worden ook overgevoelig voor pijn vanwege het teveel aan cortisol. Zelfs de kleinste pijnscheut kan de zenuwen van je hersenen aanspannen en resulteren in hoofdpijn.

Een nacht goed slapen komt zelden voor.

‘s Nachts daalt het cortisolniveau om het lichaam te laten ontspannen en op te laden. Maar bij mensen met teveel cortisol, is dit niet het geval. Zelfs na een heel vermoeiende dag hebben ze grote moeite om in slaap te vallen. Ze woelen en draaien in hun bed en krijgen heel weinig slaap, waardoor ze zich de volgende morgen moe voelen.

Slapen neemt je vermoeidheid niet langer weg.

Zoals al eerder vermeld, zorgen hoge cortisolniveaus voor het uitputten van de adrenalineklieren. Hierdoor kan je kwetsbaar worden voor chronische vermoeidheid. Als je te moe bent en zelfs slapen niet helpt, dan heb je waarschijnlijk een heleboel stress.

Je begint aan te komen.

Te hoge cortisolniveaus zorgen ervoor dat je aankomt, vooral rond de buik. Zelfs wanneer je gezond eet en regelmatig sport. Dus als je middel dikker wordt, zelfs als je alles goed doet, kan het zijn dat je last hebt van een hoog cortisolniveau.

Je wordt gemakkelijk ziek.

Hoge cortisolniveaus maken je kwetsbaar voor verkoudheden en andere infecties. Cortisol belemmert het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Met een gebrekkig immuunsysteem zal je sneller ziek worden.

Verlangen naar ongezond eten.

Is het je ooit opgevallen hoeveel je verlangt naar ongezond eten als je veel stress hebt? Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom dat is? Cortisol verhoogt je bloedsuikerspiegel, waardoor je insulineniveau verhoogt, wat op zijn beurt je bloedsuikerspiegel verlaagt. Het resultaat is een diep verlangen naar ongezond eten.

Je hebt geen zin in seks.

Een hoog niveau aan stresshormonen kan ervoor zorgen dat je geen zin hebt in seks. Als je last hebt van veel stresshormonen zullen je libido-opwekkende hormonen afnemen. Dit is de reden waarom mensen met stress vaak geen zin hebben in seks.

Je darmen gaan opspelen.

Cortisol beïnvloedt ook het maagdarmstelsel. Je gastrointestinale systeem is zelfs zeer gevoelig voor stresshormonen. Misselijkheid, brandend maagzuur, constipatie of diarree zijn een paar van de gevolgen van te veel stress.
Dit zijn slechts enkele tekenen die erop wijzen dat je te maken hebt met te veel stress.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.