Arganolie Algemeen

De Schoonheidsvoordelen van Sporten

De Schoonheidsvoordelen van Sporten
Sport jezelf nog aantrekkelijker!

Als gevolg van de moderne ontwikkelingen in wetenschap en technologie hebben we nu verschillende cosmetische ingrepen waarvan wordt gezegd dat ze ons mooi zullen maken en mooi zullen laten voelen, en die zelfs beloven onze schoonheid te verfraaien. Botox, collageen, cosmetische chirurgie, liposuctie en siliconenimplantaten zijn enkele van de meest populaire moderne middelen om ons nog mooier te maken. Hoewel velen tevreden zijn met het resultaat, zijn er mensen die minder blij zijn en waarbij de resultaten zelfs het tegenovergestelde waren van de beloften van deze moderne schoonheidsverfraaiers. Afgezien van het risico dat er iets vreselijk mis kan gaan, zijn deze cosmetische procedures ook erg duur.

Maar is een veiligere en minder dure manier om er mooi uit te blijven zien en dat is sporten. Door regelmatig te sporten kan je je huid laten stralen, en van binnen en buiten je schoonheid benadrukken. Als je een vlekvrije huid, minder lijntjes en rimpels, en een hoofd met (gezond) haar wilt hebben die door velen zal worden benijd, dan kun je het beste regelmatig gaan sporten.

Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van sporten.

Schoonheidsvoordelen van sporten

  • Een stralende huid – Regelmatig sporten leidt tot een betere bloedcirculatie naar het huidoppervlak. Als de circulatie naar de huid wordt verbeterd, betekent dit dat essentiële voedingsstoffen de huid bereiken. Sporten zorgt er ook voor dat je gaat zweten en het lichaam elimineert gifstoffen via transpiratie. Dit is de reden waarom degenen die regelmatig sporten een stralende huid hebben.
  • Een natuurlijke rimpellift – Wil je je rimpels en fijne lijntjes minimaliseren? Sporten is effectief om ze te minimaliseren en om verslapping van de huid tegen te gaan. Door regelmatig te sporten wordt de productie van collageen verhoogt, een eiwit dat de draagconstructie is van de huid. Met regelmatige lichaamsbeweging worden de spieren onder de huid sterker en steviger. Hoe sterker deze spieren zijn, hoe meer steun de huid heeft, waardoor het er steviger en elastischer uitziet. Als je een huid wilt hebben die er gezonder en jeugdiger uitziet, dan kun je beter een paar van je favoriete sportschoenen aantrekken en gaan sporten!
  • Voorkomen van acne – Eén van de belangrijkste oorzaken van acne is overproductie van talg. Een hormonale disbalans is één van de vele factoren die een overproductie van talg stimuleren. Bepaalde hormonen, zoals testosteron en cortisol (een stresshormoon), kunnen de talgproductie verhogen. Een verhoging van de niveaus van deze hormonen zal leiden tot acne. Sport kan een dergelijke onbalans corrigeren. Als je sport wordt het niveau van stresshormonen, zoals cortisol, verlaagd, wat op zijn beurt de overproductie van talg zal reduceren. Zweet verwijdert ook dode huidcellen, oliën, en chemische stoffen die na verloop van tijd worden opgebouwd. Door deze giftige stoffen te elimineren, wordt de bestaande acne aangepakt en ontstekingen – die veroorzaakt worden door vreemde deeltjes op de huid – voorkomen.
  • Een prachtig haardos – Sporten is ook goed voor het haar! Het verbetert de bloedcirculatie naar de hoofdhuid en haarzakjes. Dit betekent dat voedingsstoffen die cruciaal zijn voor het haar worden geleverd en verspreid. Door regelmatig te sporten wordt de haargroei bevorderd en haaruitval voorkomen. Omdat de benodigde voedingsstoffen de hoofdhuid bereiken, blijft de hoofdhuid gezond en wordt verstopping van de poriën voorkomen. Beschadiging door vrije radicalen wordt ook voorkomen, omdat de haarzakjes worden gevoed. Anti-oxidanten stromen samen met het zuurstofrijke bloed naar de hoofdhuid en haarzakjes. Hierdoor worden vrije radicalen geneutraliseerd voordat ze het haar kunnen beschadigen.

Doe je voordeel met deze schoonheidsvoordelen van sporten!