Arganolie Algemeen

Je Eetgewoonten Kunnen de Oorzaak Zijn van Acne

Je Eetgewoonten Kunnen de Oorzaak Zijn van Acne
Junk food stimuleert Acne, Arganolie bestrijdt het.

Heb je nog steeds last van acne? Veel volwassenen denken dat ze acne niet meer zullen krijgen als ze de tienerjaren achter zich hebben gelaten, maar op dit moment is het aantal acne uitbraken bij volwassenen boven de 25 jaar omhoog gegaan. Er zijn al veel theorieën gegeven over wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn. Factoren die de stijging van acne bij volwassenen wellicht kunnen veroorzaken zijn vervuiling, een meer gestreste levensstijl, nieuw ontwikkelde voorgeschreven medicatie en eetgewoonten.

Je kunt je huid nog zo perfect verzorgen, maar eet je eigenlijk wel dingen die gezond zijn voor je huid of werk je eten weg die je acne probleem juist verergeren? We hebben het hier niet over chocolade. Het gaat om voedselgroepen met een hoge glycemische index.

Je kunt voedingsmiddelen eten die acne stimuleren

Komen de onderstaande voedingsmiddelen en drankjes voor in je dagelijkse dieet? Misschien eet je wel vaak dingen die je acne probleem eigenlijk stimuleren en verergeren. Bekijk de onderstaande lijst

  • Frietjes
  • Granen
  • Wit brood
  • Frisdrank

De bovenstaande voedingsmiddelen en drankjes zijn ook zeer glycemisch. Dit betekent dat ze je bloedsuikerspiegel veel sneller verhogen, wat leidt tot een overproductie van insuline. De alvleesklier produceert extra insuline om je bloedsuikerspiegel naar beneden te brengen. Overproductie van insuline leidt ook tot een overproductie van talg. Talg is de natuurlijke olie van de huid en wordt geproduceerd door de talgklieren. Een normale hoeveelheid talg beschermt de huid tegen uitdroging en helpt dode huidcellen te verwijderen. Maar talg vormt ook een voedingsbron voor bacteriën die zich van nature op de huid bevinden en acne veroorzaken. Meer talg betekent dat de bacteriën zich vermenigvuldigen en de poriën verstoppen, wat uiteindelijk leidt tot acne.

Als je wilt dat je acne weggaat, stop dan met het eten en drinken van producten die zeer glycemisch zijn.

Marokkaanse Arganolie om acne te bestrijden

Als je last hebt van milde of matige acne, haal dan een flesje Marokkaanse Arganolie en smeer de olie regelmatig op je huid. De olie staat niet alleen bekend om het bestrijden van acne, maar vermindert en voorkomt ook de ontwikkeling van acne littekens.

Deze kostbare olie uit Marokko zit vol met voedingsstoffen waar de huid dol op is. Het zit boordevol vitamine E. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die de huidcellen beschermt tegen schadelijke effecten van externe en interne factoren. Het is een voedingsbron voor huidcellen en het voorkomt en minimaliseert op effectieve wijze littekens. Het zit ook vol voedingsstoffen met desinfecterende eigenschappen, waardoor de zwelling en ontsteking van acne wordt gereduceerd. De olie reguleert daarnaast de talgproductie. De talgproductie wordt verlaagd tot een beheersbaar niveau, waardoor acne wordt bestreden.